Plátky z lososa s hořčičnou omáčkou

Ingredience


Hořčice 1 polévková lžíce
Kopr čerstvý 1 polévková lžíce
Losos - filety 800 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Šalotka 2 ks
Sůl 1 kávová lžička
Tvaroh měkký bez tuku 6 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Filety z lososa necháme chvíli v mrazáku, potom je nakrájíme na tenčí plátky o hmotnosti 50g.
  2. Osolené a opepřené plátky orestujeme na pánvi s nepřilnavým povrchem, restujeme asi 1 minutu z každé strany. Vyjmeme z pánve a odložíme na teplé místo.
  3. Ve stejné pánvi osmahneme nadrobno nakrájené šalotky, přidáme hořčici, tvaroh a omáčku zahříváme zvolna asi 5 minut do zhoustnutí. Do pánve přidáme na chvíli i lososa spolu s nasekaným koprem.
  4. Ihned podáváme.