Plátky z lososa s hořčičnou omáčkou
Ingredience
Hořčice |
1 polévková lžíce |
Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Losos - filety |
800 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Šalotka |
2 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tvaroh měkký bez tuku |
6 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Filety z lososa necháme chvíli v mrazáku, potom je nakrájíme na tenčí plátky o hmotnosti 50g.
- Osolené a opepřené plátky orestujeme na pánvi s nepřilnavým povrchem, restujeme asi 1 minutu z každé strany. Vyjmeme z pánve a odložíme na teplé místo.
- Ve stejné pánvi osmahneme nadrobno nakrájené šalotky, přidáme hořčici, tvaroh a omáčku zahříváme zvolna asi 5 minut do zhoustnutí. Do pánve přidáme na chvíli i lososa spolu s nasekaným koprem.
- Ihned podáváme.