Filety z mořského vlka ve skořicovo-mátové páře
Ingredience
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Máta |
3 ks |
Mořský vlk filety |
4 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Skořice celá |
2 ks |
Skořice mletá |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sůl mořská |
10 g |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do parního hrnce nalijeme vodu, přidáme sůl, 3 snítky čerstvé máty Několik lístků ponecháme na ozdobu) a mletou skořici. Vodu ohřejeme, do hrnce na vyšší patro položíme osolené a opepřené filety z mořského vlka (s kůží) a vaříme 10 minut.
- Uvařené filety podáváme pokapané citronovou šťávou, ozdobené lístky čerstvé máty a polovinou tyčinky celé skořice.