Barevné těstoviny s mletým masem a rajčaty

Ingredience


Česnek 6 stroužek
Cibule 1 ks
Majoránka 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Maso mleté - mix 300 g
Olej slunečnicový 2 polévková lžíce
Pepř bílý 3 špetka
Rajčata loupaná celá 200 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Olej slunečnicový 1 polévková lžíce
Sůl 1 polévková lžíce
Těstoviny Fusilli - tříbarevné 300 g
Voda pitná 3 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěnou a nadrobno pokrájenou cibuli a stroužky česneku nadrobno pokrájíme. V pánvi rozehřejeme olej s máslem, na něm si cibuli s česnekem osmažíme téměř dozlatova. Poté přidáme mleté maso a smažíme je pomalu (asi 10 minut) za občasného promíchání, téměř doměkka. Pak přidáme konzervovaná loupaná rajčata, směs promícháme, dochutíme solí, majoránkou, čerstvě pomletým pepřem a vše pod pokličkou vaříme 5-7 minut. Omáčku uchováme teplou.
  2. V hrnci si přivedeme 3l vody k varu se 1 lžicí soli a 1 lžicí oleje. Vložíme do ní barevné těstoviny a uvaříme je podle návodu. Vaříme je přibližně 5-7 minut, občas je během vaření promícháme. Po scezení je hned dáváme na talíře, přilijeme k nim omáčku s masem a servírujeme.