Barevné těstoviny s mletým masem a rajčaty
Ingredience
Česnek |
6 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Majoránka |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Maso mleté - mix |
300 g |
Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce |
Pepř bílý |
3 špetka |
Rajčata loupaná celá |
200 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 polévková lžíce |
Těstoviny Fusilli - tříbarevné |
300 g |
Voda pitná |
3 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Očištěnou a nadrobno pokrájenou cibuli a stroužky česneku nadrobno pokrájíme. V pánvi rozehřejeme olej s máslem, na něm si cibuli s česnekem osmažíme téměř dozlatova. Poté přidáme mleté maso a smažíme je pomalu (asi 10 minut) za občasného promíchání, téměř doměkka. Pak přidáme konzervovaná loupaná rajčata, směs promícháme, dochutíme solí, majoránkou, čerstvě pomletým pepřem a vše pod pokličkou vaříme 5-7 minut. Omáčku uchováme teplou.
- V hrnci si přivedeme 3l vody k varu se 1 lžicí soli a 1 lžicí oleje. Vložíme do ní barevné těstoviny a uvaříme je podle návodu. Vaříme je přibližně 5-7 minut, občas je během vaření promícháme. Po scezení je hned dáváme na talíře, přilijeme k nim omáčku s masem a servírujeme.