Kuřecí paličky s červenou fazolí
Ingredience
albert Bio Kuřecí bujón |
200 ml |
Cibule |
2 ks |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Fazole červené sterilované |
250 g |
kečup jemný Hellmann´s |
4 polévková lžíce |
Kuřecí paličky bez kůže |
8 ks |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
3 špetka |
Provensálské koření |
0.5 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuřecí paličky omyjeme a osušíme. Cibule očistíme a drobně pokrájíme.
- V pánvi cibuli zpěníme na rozehřátém másle s olejem, pak na ni vložíme kuřecí maso, osolíme ho, posypeme provensálským kořením, bílým pepřem, podlejeme kuřecím bujónem a pod pokličkou maso pomalu podusíme doměkka. Občas paličky otočíme.
- Když je maso měkké, přidáme k němu červené konzervované fazole a 3-4 lžíce kečupu. Směs promícháme, ještě krátce, asi 5 minut provaříme, podle chuti přidáme sůl i cukr.
- Kuřecí paličky s fazolemi dáme na talíře a hned podáváme.