Kuřecí paličky s červenou fazolí

Ingredience


albert Bio Kuřecí bujón 200 ml
Cibule 2 ks
Cukr krupice 1 kávová lžička
Fazole červené sterilované 250 g
kečup jemný Hellmann´s 4 polévková lžíce
Kuřecí paličky bez kůže 8 ks
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Olej slunečnicový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 3 špetka
Provensálské koření 0.5 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřecí paličky omyjeme a osušíme. Cibule očistíme a drobně pokrájíme.
  2. V pánvi cibuli zpěníme na rozehřátém másle s olejem, pak na ni vložíme kuřecí maso, osolíme ho, posypeme provensálským kořením, bílým pepřem, podlejeme kuřecím bujónem a pod pokličkou maso pomalu podusíme doměkka. Občas paličky otočíme.
  3. Když je maso měkké, přidáme k němu červené konzervované fazole a 3-4 lžíce kečupu. Směs promícháme, ještě krátce, asi 5 minut provaříme, podle chuti přidáme sůl i cukr.
  4. Kuřecí paličky s fazolemi dáme na talíře a hned podáváme.