Bavorský krém s tvarohem a vanilkou
Ingredience
Aspartam |
1 polévková lžíce |
Tvaroh měkký bez tuku |
440 g |
Vaječný bílek slepičí |
2 ks |
Vanilkový lusk |
1 ks |
Želatina bílá plátky |
3 plátek |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Plátky želatiny namočíme na chvíli do misky se studenou vodou. Potom plátky vyjmeme a necháme rozpustit ve 3 lžících teplé vody.
- Z bílků ušleháme pevný sníh.
- V míse metličkou rozšleháme tvaroh ochucený zrníčky z vanilkového lusku, zlehka zapracujeme sníh z bílků a přidáme tekutou želatinu. Šleháme ještě 2-3 minuty. Krém osladíme aspartamem podle chuti.
- Dezert necháme do druhého dne v chladničce.