Bavorský krém s tvarohem a vanilkou

Ingredience


Aspartam 1 polévková lžíce
Tvaroh měkký bez tuku 440 g
Vaječný bílek slepičí 2 ks
Vanilkový lusk 1 ks
Želatina bílá plátky 3 plátek
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Plátky želatiny namočíme na chvíli do misky se studenou vodou. Potom plátky vyjmeme a necháme rozpustit ve 3 lžících teplé vody.
  2. Z bílků ušleháme pevný sníh.
  3. V míse metličkou rozšleháme tvaroh ochucený zrníčky z vanilkového lusku, zlehka zapracujeme sníh z bílků a přidáme tekutou želatinu. Šleháme ještě 2-3 minuty. Krém osladíme aspartamem podle chuti.
  4. Dezert necháme do druhého dne v chladničce.