Moje pikantní bublanina s višněmi

Ingredience


Cukr moučkový 25 g
Kypřící prášek do pečiva 1 ks
Mouka polohrubá 25 g
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 5 ks
Višně 800 g
Cukr moučka 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté višně vypeckujeme. Troubu si předehřejeme na 180°C.
  2. Čerstvá vajíčka rozklepneme, pečlivě oddělíme žloutky od bílků. Do mísy prosejeme polohrubou mouku s kypřícím práškem do pečiva a špetkou soli.
  3. V druhé míse utřeme žloutky s cukrem do pěny. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Do žloutkové pěny postupně důkladně zamícháme mouku, pak do těsta zapracujeme tuhý sníh. Těsto vlijeme na plech, který jsme si vyložili pečícím papírem. Celé těsto posypeme višňěmi a plech s těstem vložíme do trouby. Bublaninu pečeme přibližně 20 minut dozlatova.
  4. Upečenou bublaninu necháme vychladnout, před podáváním ji posypeme zlehka moučkovým cukrem, nakrájíme řezy a podáváme.