Makové semifreddo
Ingredience
Cukr krupice |
40 g |
Cukr vanilka |
1 balení |
Mák mletý |
40 g |
Med včelí |
40 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
250 ml |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 7 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do horké vodní lázně dáme ohnivzdornou nádobu, do ní rozklepneme celá vejce, přidáme žloutky, vanilkový cukr a krupicový cukr. Šleháme asi 5 minut ručním šlehačem než směs zhoustne a zesvětlá. Odstavíme z lázně a necháme vychladnout.
- Na pánvi asi 2 minuty ohříváme mák s medem.
- Ušleháme velmi hustou šlehačku a opatrně do ní zašleháme připravenou vaječnou směs a nakonec mák.
- Zmrzlinu necháme nejméně 6 hodin nebo do druhého dne v mrazáku.