Makové semifreddo

Makové semifreddo - obrázek

Ingredience


Cukr krupice 40 g
Cukr vanilka 1 balení
Mák mletý 40 g
Med včelí 40 g
Smetana 33% (šlehačka) 250 ml
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do horké vodní lázně dáme ohnivzdornou nádobu, do ní rozklepneme celá vejce, přidáme žloutky, vanilkový cukr a krupicový cukr. Šleháme asi 5 minut ručním šlehačem než směs zhoustne a zesvětlá. Odstavíme z lázně a necháme vychladnout.
  2. Na pánvi asi 2 minuty ohříváme mák s medem.
  3. Ušleháme velmi hustou šlehačku a opatrně do ní zašleháme připravenou vaječnou směs a nakonec mák.
  4. Zmrzlinu necháme nejméně 6 hodin nebo do druhého dne v mrazáku.