Smetanová zmrzlina s jahodovým pyré a sušenkami v čokoládě

Smetanová zmrzlina s jahodovým pyré a sušenkami v čokoládě - obrázek

Ingredience


Čokoláda na vaření 100 g
Jahody zahradní 200 g
Mascarpone 150 g
Mléko zahuštěné slazené 400 g
Smetana 33% (šlehačka) 400 ml
Sušenky vanilkové Tastino Petit Beurre 50 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejprve si připravíme sušenky. V horké vodní lázni rozpustíme čokoládu. Sušenky nalámeme na malé kousky a zbavíme přebytečných drobečků. Kousky pak máčíme v čokoládě a rozložíme na alobal.
  2. Připravíme jahodové pyré. Na to pouze očistíme jahody a rozmixujeme je. Pokud máme lehce nezralé jahody můžeme je přisladit nebo přidat trošku vody.
  3. Na základ zmrzliny našleháme šlehačku, mléko a mascarpone. Vznikne velmi hustá šlehačka.
  4. Pak už stačí jen zamíchat sušenky a nakonec opatrně jahodové pyré. Pokud nechceme vyloženě jahodovou zmrzlinu, mícháme velmi opatrně a jen chvilku, aby tam zůstaly takové jahodové "potůčky".
  5. Nakonec směs nalijeme do litrové mísy, přikryjeme fólii a dáme zamrazit.
  6. A to je vše :D úspěch téměř 100% zaručen. ;)
  7. TIP: Sušenky je důležité nejprve nalámat a pak namáčet do čokolády, kdybychom je namočili vcelku a pak nalámali, tak by zvlhly a vůbec nekřupaly.