Smetanová zmrzlina s jahodovým pyré a sušenkami v čokoládě
Ingredience
Čokoláda na vaření |
100 g |
Jahody zahradní |
200 g |
Mascarpone |
150 g |
Mléko zahuštěné slazené |
400 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
400 ml |
Sušenky vanilkové Tastino Petit Beurre |
50 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nejprve si připravíme sušenky. V horké vodní lázni rozpustíme čokoládu. Sušenky nalámeme na malé kousky a zbavíme přebytečných drobečků. Kousky pak máčíme v čokoládě a rozložíme na alobal.
- Připravíme jahodové pyré. Na to pouze očistíme jahody a rozmixujeme je. Pokud máme lehce nezralé jahody můžeme je přisladit nebo přidat trošku vody.
- Na základ zmrzliny našleháme šlehačku, mléko a mascarpone. Vznikne velmi hustá šlehačka.
- Pak už stačí jen zamíchat sušenky a nakonec opatrně jahodové pyré. Pokud nechceme vyloženě jahodovou zmrzlinu, mícháme velmi opatrně a jen chvilku, aby tam zůstaly takové jahodové "potůčky".
- Nakonec směs nalijeme do litrové mísy, přikryjeme fólii a dáme zamrazit.
- A to je vše :D úspěch téměř 100% zaručen. ;)
- TIP: Sušenky je důležité nejprve nalámat a pak namáčet do čokolády, kdybychom je namočili vcelku a pak nalámali, tak by zvlhly a vůbec nekřupaly.