Perníkový krém

Ingredience


Badyán 1 ks
Hřebíček 1 ks
Mléko odtučněné 250 ml
Skořice mletá 0.5 kávová lžička
Stolní sladidlo Sladký polibek 2 polévková lžíce
Tvaroh měkký bez tuku 200 g
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Vanilkový lusk 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V kastrolu přivedeme k varu mléko s podélně rozkrojeným vanilkovým luskem, se skořicí, hřebíčkem a hvězdičkou badyánu.
  2. V míse ušleháme žloutky s náhradním sladidlem do světlé pěny. Za stálého míchání přiléváme po troškách horké mléko.
  3. Směs vlijeme zpět do kastrolu a zvolna povaříme za častého míchání 12 minut, až krém začne ulpívat na vařečce.
  4. Po uvaření krém přecedíme a necháme vychladnout. Nakonec do vychladlého krému vmícháme tvaroh.
  5. Krém až do podávání uchováme v chladničce.