Perníkový krém
Ingredience
Badyán |
1 ks |
Hřebíček |
1 ks |
Mléko odtučněné |
250 ml |
Skořice mletá |
0.5 kávová lžička |
Stolní sladidlo Sladký polibek |
2 polévková lžíce |
Tvaroh měkký bez tuku |
200 g |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Vanilkový lusk |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V kastrolu přivedeme k varu mléko s podélně rozkrojeným vanilkovým luskem, se skořicí, hřebíčkem a hvězdičkou badyánu.
- V míse ušleháme žloutky s náhradním sladidlem do světlé pěny. Za stálého míchání přiléváme po troškách horké mléko.
- Směs vlijeme zpět do kastrolu a zvolna povaříme za častého míchání 12 minut, až krém začne ulpívat na vařečce.
- Po uvaření krém přecedíme a necháme vychladnout. Nakonec do vychladlého krému vmícháme tvaroh.
- Krém až do podávání uchováme v chladničce.