Řezy s čokoládovým pudingem

Ingredience


Cukr moučkový 130 g
Kypřící prášek do pečiva 1 ks
Máslo čerstvé 160 g
Mléko plnotučné 3 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 300 g
Rum 4 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 2 ks
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Cukr krupice 3.5 polévková lžíce
Máslo čerstvé 1 plátek
Mléko plnotučné 950 ml
Puding čokoládový 2.5 ks
Cukr moučkový 2 polévková lžíce
Ořechy vlašské 1 ks
Rum 4 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mísy prosejeme hladkou mouku s kypřícím práškem do pečiva. Do mouky přimícháme špetku soli, cukr, přidáme kousky změklého másla, 2 čerstvá vejce, rum a mléko. Směs promícháme, krátce těsto propracujeme v míse, pak těsto vyklopíme na pomoučený vál a těsto zpracujeme rukama do doby, až bude hladké, vláčné a nebude se lepit. Trošku si vál pomoučíme, rozdělíme těsto na dva stejné díly. Z každého vyválíme obdélník o síle 1cm. Každý obdélník těsta dáme na plech vyložený pečícím papírem. Nejdříve upečeme dozlatova jedno těsto, potom druhé. Upečené necháme vychladnout. Těsto pečeme přibližně 15 minut dozlatova.
  2. Uvaříme čokoládový puding: v hrnci na mléko (nejlépe s dvojitým dnem), přivedeme k varu 800ml mléka. V misce s 150ml mléka rozmícháme 2.5 sáčku čokoládového pudingového prášku s 3.5 lžícemi cukru. Jakmile se začne mléko vařit, přimícháme do něj připravený pudingový prášek a za stálého míchání jej vaříme 1 minutu (podle návodu). Puding odstavíme z plotny, na horký povrch rozetřeme plátek másla, které se teplem rozpustí. Tak se nevytvoří škraloup. Puding pak necháme vychladnout do doby, až bude jen mírně vlahý.
  3. Obě studená upečená těsta pokapeme rumem. Na jedno těsto vyklopíme puding, rozetřeme ho, posypeme pokrájenými vlašskými ořechy a na puding položíme druhý plát těsta. Takto připravený dezert odložíme do chladničky na 2-3 hodiny, aby puding zatuhnul.
  4. Širokým ostrým nožeme nakrájíme řezy, posypeme je moučkovým cukrem a podáváme.