Chutné bramboráky

Chutné bramboráky - obrázek

Ingredience


Brambory 1.1 kg
Česnek 6 stroužek
Kmín drcený 1.5 kávová lžička
Majoránka 0.5 polévková lžíce
Mouka polohrubá 15 g
Mouka pšeničná hladká T 650 30 g
Olej slunečnicový 100 ml
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Sůl 1.5 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupané brambory nastrouháme na jemném struhadle do mísy. Očištěné stroužky prolisujeme a přidáme k bramborům. Ještě přidáme celé vejce, sůl, pepř, kmín, majoránku, hladkou a polohrubou mouku. Brambory se všemi přísadami pořádně vymícháme. Těsto by mělo být polohusté.
  2. V pánvi rozpálíme olej - dno si budeme pouze olejem potírat vždy, když budeme péct jednotlivý bramborák. Tak bramboráky nebudou velmi mastné. Naběračkou nabereme bramborové těsto, dáme ho na střed pánve, rozetřeme ho na placku silnou okolo 5mm. Bramboráky pečeme z každé strany dozlatova, až zlatohněda (pečení trvá přibližně 2 minuty z každé strany, záleží na správném rozpálení pánve).
  3. Upečené bramboráky podáváme hned teplé, ale mohou se jíst i studené.