Chutné bramboráky
Ingredience
Brambory |
1.1 kg |
Česnek |
6 stroužek |
Kmín drcený |
1.5 kávová lžička |
Majoránka |
0.5 polévková lžíce |
Mouka polohrubá |
15 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g |
Olej slunečnicový |
100 ml |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
1.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 32 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Oloupané brambory nastrouháme na jemném struhadle do mísy. Očištěné stroužky prolisujeme a přidáme k bramborům. Ještě přidáme celé vejce, sůl, pepř, kmín, majoránku, hladkou a polohrubou mouku. Brambory se všemi přísadami pořádně vymícháme. Těsto by mělo být polohusté.
- V pánvi rozpálíme olej - dno si budeme pouze olejem potírat vždy, když budeme péct jednotlivý bramborák. Tak bramboráky nebudou velmi mastné. Naběračkou nabereme bramborové těsto, dáme ho na střed pánve, rozetřeme ho na placku silnou okolo 5mm. Bramboráky pečeme z každé strany dozlatova, až zlatohněda (pečení trvá přibližně 2 minuty z každé strany, záleží na správném rozpálení pánve).
- Upečené bramboráky podáváme hned teplé, ale mohou se jíst i studené.