Vanilkové cupcakes

Ingredience


Cukr krupice 350 g
Cukr vanilka 70 g
Kypřicí prášek do pečiva 2 ks
Máslo čerstvé 190 g
Mléko polotučné 375 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 375 g
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 5 ks
Cukr krupice 110 g
Cukr vanilka 2 polévková lžíce
Máslo čerstvé 250 g
Pěna marshmallow 213 g
Cukrové zdobení 1 polévková lžíce
Potravinářská barva 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Příprava těsta: Suché ingredience smícháme ve větší míse. Rozpuštěné, vychladlé máslo promícháme s polovinou mléka a opatrně nalijeme k suché směsi. Zbytek mléka prošleháme s vejci a přilijeme do mísy. Získat bychomn měli spíš tekuté těsto. Polovinu rozlijeme do formy na muffiny a pečeme při 160 °C patnáct až dvacet minut. Postup zopakujeme s druhou polovinou těsta a muffiny necháme vychladnout.
  2. Marshmallow krém: Asi deset minut šleháme 250 g másla, 110 g cukru a 2 lžíce vanilkového cukru. Ke směsi potom přimícháme 213 g marshmallow pěny (pod označením Marshmallow fluff pěnu zakoupíme v prodejnách s britskými specialitami.)
  3. Připravený krém rozdělíme na poloviny. Jednu obarvíme žlutou potravinářskou barvou do světležluta a druhý malinovým barvivem do světlerůžova.
  4. Krémem naplníme cukrářský sáček a ozdobíme vychladlé cupcakes. Dozdobíme cukrářským zdobením, např. kytičkou.