Vanilkové cupcakes
Ingredience
Cukr krupice |
350 g |
Cukr vanilka |
70 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
2 ks |
Máslo čerstvé |
190 g |
Mléko polotučné |
375 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
375 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
5 ks |
Cukr krupice |
110 g |
Cukr vanilka |
2 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
250 g |
Pěna marshmallow |
213 g |
Cukrové zdobení |
1 polévková lžíce |
Potravinářská barva |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Příprava těsta: Suché ingredience smícháme ve větší míse. Rozpuštěné, vychladlé máslo promícháme s polovinou mléka a opatrně nalijeme k suché směsi. Zbytek mléka prošleháme s vejci a přilijeme do mísy. Získat bychomn měli spíš tekuté těsto. Polovinu rozlijeme do formy na muffiny a pečeme při 160 °C patnáct až dvacet minut. Postup zopakujeme s druhou polovinou těsta a muffiny necháme vychladnout.
- Marshmallow krém: Asi deset minut šleháme 250 g másla, 110 g cukru a 2 lžíce vanilkového cukru. Ke směsi potom přimícháme 213 g marshmallow pěny (pod označením Marshmallow fluff pěnu zakoupíme v prodejnách s britskými specialitami.)
- Připravený krém rozdělíme na poloviny. Jednu obarvíme žlutou potravinářskou barvou do světležluta a druhý malinovým barvivem do světlerůžova.
- Krémem naplníme cukrářský sáček a ozdobíme vychladlé cupcakes. Dozdobíme cukrářským zdobením, např. kytičkou.