Česnekové kapsy
Ingredience
Anglická slanina |
150 g |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Majoránka |
1 polévková lžíce |
Olej stolní |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Hermelín (Camember, Encián) |
1 ks |
Vepřové maso libové |
4 plátek |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 80 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rozklepeme plátky masa, osolíme, opepříme a potřeme z jedné strany česnekem a posypeme majoránkou.
- Hermelín zabalíme do slaniny a dáme doprostřed plátku. Plátek přehneme a párátkem propíchneme.
- Dozlatova opečeme na oleji z obou stran.
- Do výpeku přidáme nakrájenou cibuli a osmahneme.
- Poté přidáme kapsy, podlijeme vodou a doměkka dusíme.