Česnekové kapsy

Ingredience


Anglická slanina 150 g
Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Majoránka 1 polévková lžíce
Olej stolní 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Sýr Hermelín (Camember, Encián) 1 ks
Vepřové maso libové 4 plátek
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rozklepeme plátky masa, osolíme, opepříme a potřeme z jedné strany česnekem a posypeme majoránkou.
  2. Hermelín zabalíme do slaniny a dáme doprostřed plátku. Plátek přehneme a párátkem propíchneme.
  3. Dozlatova opečeme na oleji z obou stran.
  4. Do výpeku přidáme nakrájenou cibuli a osmahneme.
  5. Poté přidáme kapsy, podlijeme vodou a doměkka dusíme.