Rychlé tuňákové špagety s Gran Moravia

Ingredience


Rajčata sušená sterilovaná 50 g
Špagety celozrnné 250 g
Sůl 1 polévková lžíce
Sýr Gran Moravia 120 g
Voda pitná 3 l
Tuňák ve vlastní šťávě 240 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ve vysokém hrnci si přivedeme k varu 3l vody s 1 lžicí soli. Jakmile se začne vařit voda, vložíme do ní italské špagetay a uvaříme je al dente. O minutu méně, než je napsáno v návodu. Uvařené špagety důkladně scedíme a v míse je promícháme s konzervovaným tuňákem ve vlasní šťávě a na tenké proužky pokrájenými sušenými rajčaty v oleji.
  2. Horké špagety dáme na talíře, hustě je posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem Gran Moravia a hned podáváme.