Rychlé tuňákové špagety s Gran Moravia
Ingredience
Rajčata sušená sterilovaná |
50 g |
Špagety celozrnné |
250 g |
Sůl |
1 polévková lžíce |
Sýr Gran Moravia |
120 g |
Voda pitná |
3 l |
Tuňák ve vlastní šťávě |
240 g |
-
Doba přípravy: 8 min
-
Doba vaření: 11 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Ve vysokém hrnci si přivedeme k varu 3l vody s 1 lžicí soli. Jakmile se začne vařit voda, vložíme do ní italské špagetay a uvaříme je al dente. O minutu méně, než je napsáno v návodu. Uvařené špagety důkladně scedíme a v míse je promícháme s konzervovaným tuňákem ve vlasní šťávě a na tenké proužky pokrájenými sušenými rajčaty v oleji.
- Horké špagety dáme na talíře, hustě je posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem Gran Moravia a hned podáváme.