Mix zelenina pečená s bylinkami
Ingredience
Celer bulvový |
200 g |
Celer řapíkatý |
1 ks |
Cibulka jarní |
3 ks |
Kapusta růžičková |
250 g |
Karotka baby |
4 ks |
Kerblík |
2 polévková lžíce |
Květák |
0.5 ks |
Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce |
Oregano čerstvé |
1 polévková lžíce |
Pastinák |
1 ks |
Pepř 4 barev |
4 kávová lžička |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Tymián čerstvý |
2 polévková lžíce |
Voda pitná |
100 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Oloupeme, očistíme a omyjeme si zeleninu: malou baby karotku, pastinák, celer, řapíkatý celer, květák, jarní cibulky a růžičkovou kapustu. Zeleninu pokrájíme na větší kousky nebo silnější plátky, růžičkovou kapustu necháme v celku, květák rozděláme na růžičky.
- Pekáček vytřeme 1 lžicí másla. Zeleninu v míse promícháme s troškou soli a čerstvě pomletým pepřem 4 barev, Vložíme ji do pekáčku, přidáme k ní několik snítek omytých bylinek (dobromysl, tymián, kerblík). Na povrch zeleniny poklademe tenké plátky másla (2 lžíce), k zelenině přilijeme 100ml vody, pekáček uzavřeme a vložíme do rozehřáté trouby na 220°C. Zeleninu dusíme a pečeme zároveň 15-20 minut.
- Pečenou zeleninu podáváme teplou jako přílohu k masům nebo ji servírujeme samostatně.