Dušené kuře v jogurtové marinádě

Ingredience


Cibule 1 ks
Kuře 1 ks
Mléko kokosové 100 ml
Olej kokosový 2 polévková lžíce
Česnek 6 stroužek
Chilli paprička 2 ks
Jogurt bílý 400 ml
Muškátový oříšek 2 špetka
Olej kokosový 1 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 2 kávová lžička
Skořice mletá 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Zázvor mletý 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Připravíme si marinádu: omyté chilli paričky zbavíme stonků, pokrájíme je a v hmoždíři je rozdrtíme. Pak je dáme do větší mísy. Přidáme k nim utřené stroužky česneku se solí, sladkou papriku, mletý zázvor, mletou skořici a nastrouhaný muškátový oříšek. Směs promícháme s olivovým olejem.
  2. Omyté kuře naporcujeme, vykostíme a z porcí stáhneme kůži. Maso propícháme vidličkou a celé potřeme kořenící marinádou. Maso vložíme do mísy, kde jsme si připravili marinádu. Vše přelijeme bílým jogurtem a důkladně jogurt zamícháme mezi maso. Marinované kuře odložíme do lednice, nejlépe přes noc.
  3. Druhý den v kastrólu zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli. Položíme na ni porce kuřecího masa i s marinádou, přilijeme 100ml kokosového mléka, promícháme a pod pokličkou maso pomalu dusíme doměkka, minimálně 35-40 minut. Během dušení občas vše promícháme.
  4. Měkké kuře i s omáčkou podle chuti dosolíme.