Dušené kuře v jogurtové marinádě
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Kuře |
1 ks |
Mléko kokosové |
100 ml |
Olej kokosový |
2 polévková lžíce |
Česnek |
6 stroužek |
Chilli paprička |
2 ks |
Jogurt bílý |
400 ml |
Muškátový oříšek |
2 špetka |
Olej kokosový |
1 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
2 kávová lžička |
Skořice mletá |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Zázvor mletý |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Připravíme si marinádu: omyté chilli paričky zbavíme stonků, pokrájíme je a v hmoždíři je rozdrtíme. Pak je dáme do větší mísy. Přidáme k nim utřené stroužky česneku se solí, sladkou papriku, mletý zázvor, mletou skořici a nastrouhaný muškátový oříšek. Směs promícháme s olivovým olejem.
- Omyté kuře naporcujeme, vykostíme a z porcí stáhneme kůži. Maso propícháme vidličkou a celé potřeme kořenící marinádou. Maso vložíme do mísy, kde jsme si připravili marinádu. Vše přelijeme bílým jogurtem a důkladně jogurt zamícháme mezi maso. Marinované kuře odložíme do lednice, nejlépe přes noc.
- Druhý den v kastrólu zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli. Položíme na ni porce kuřecího masa i s marinádou, přilijeme 100ml kokosového mléka, promícháme a pod pokličkou maso pomalu dusíme doměkka, minimálně 35-40 minut. Během dušení občas vše promícháme.
- Měkké kuře i s omáčkou podle chuti dosolíme.