Palačinky s restovaným masem a žampióny
Ingredience
Martell cognac |
1 kávová lžička |
Mléko plnotučné |
250 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Olej olivový extra panenský |
1.5 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
Chilli paprička |
1 ks |
Kuřecí prsa |
100 g |
Olej olivový extra panenský |
2 polévková lžíce |
Paprika zelená |
1 ks |
Pepř bílý |
2 špetka |
Rajčata Cherry |
6 ks |
Sůl |
3 špetka |
Vepřová panenka |
100 g |
Žampiony - sterilované |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 8 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Vepřovou panenku a kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké nudličky. Sterilované žampiony scedíme z nálevu a rozkrájíme je na poloviny. Zelenou papriku a hodně malou chilli papričku omyjeme, rozkrojíme a zbavíme semínek. Zelenou papriku pokrájíme na nudličky stejně široké a dlouhé jako maso, chilli papričku posekáme nadrobno. Omytá cherry rajčata rozkrojíme na poloviny.
- Připravíme si těsto na palačinky: do mísy nasypeme hladkou mouku, přilijeme mléko, přidáme vejce, końak a špetku soli. Směs rozmixujeme tyčovým mixérem do hladka a necháme pár minut těsto odstát. Mezitím si rozehřejeme pánev s olejem. Naběračkou těsto nalijeme do středu rozehřáté pánve, pohybem pánve těsto rozlijeme do stran a upečeme palačinku z každé strany dozlatova (pečeme ji po 1-2 minutách z každé strany). Takto upečeme další palačinku. Odložíme je na teplou mísu a uchováme teplé.
- Tu samou teplou pánev vytřeme papírovou utěrkou, znovu ji rozehřejeme a rozpálíme nový olej. Na něm krátce, za stálého míchání orestujeme maso s chilli papričkou z každé strany. Restujeme 2 minuty, přidáme zelenou papriku, cherry rajčata, žampiony, vše promícháme a restujeme další 2 minutu. Směs ochutíme solí a pepřem. Rozdělíme ji na palačinky, přehneme je a hned servírujeme.