Palačinky s restovaným masem a žampióny

Ingredience


Martell cognac 1 kávová lžička
Mléko plnotučné 250 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Olej olivový extra panenský 1.5 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 1 ks
Chilli paprička 1 ks
Kuřecí prsa 100 g
Olej olivový extra panenský 2 polévková lžíce
Paprika zelená 1 ks
Pepř bílý 2 špetka
Rajčata Cherry 6 ks
Sůl 3 špetka
Vepřová panenka 100 g
Žampiony - sterilované 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vepřovou panenku a kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké nudličky. Sterilované žampiony scedíme z nálevu a rozkrájíme je na poloviny. Zelenou papriku a hodně malou chilli papričku omyjeme, rozkrojíme a zbavíme semínek. Zelenou papriku pokrájíme na nudličky stejně široké a dlouhé jako maso, chilli papričku posekáme nadrobno. Omytá cherry rajčata rozkrojíme na poloviny.
  2. Připravíme si těsto na palačinky: do mísy nasypeme hladkou mouku, přilijeme mléko, přidáme vejce, końak a špetku soli. Směs rozmixujeme tyčovým mixérem do hladka a necháme pár minut těsto odstát. Mezitím si rozehřejeme pánev s olejem. Naběračkou těsto nalijeme do středu rozehřáté pánve, pohybem pánve těsto rozlijeme do stran a upečeme palačinku z každé strany dozlatova (pečeme ji po 1-2 minutách z každé strany). Takto upečeme další palačinku. Odložíme je na teplou mísu a uchováme teplé.
  3. Tu samou teplou pánev vytřeme papírovou utěrkou, znovu ji rozehřejeme a rozpálíme nový olej. Na něm krátce, za stálého míchání orestujeme maso s chilli papričkou z každé strany. Restujeme 2 minuty, přidáme zelenou papriku, cherry rajčata, žampiony, vše promícháme a restujeme další 2 minutu. Směs ochutíme solí a pepřem. Rozdělíme ji na palačinky, přehneme je a hned servírujeme.