Dušená hovězí líčka ve vlastní šťávě
Ingredience
Bobkový list |
3 ks |
Cibule |
1 ks |
Cibulka jarní |
1 ks |
Hovězí líčka |
700 g |
Jíška instantní |
1 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
2 ks |
Nové koření celé |
5 ks |
Okurky nakládané |
2 ks |
Paprikové lusky čerstvé |
1 ks |
Pepř černý celý |
5 ks |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Voda pitná |
500 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 100 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Hovězí líčka opečeme zprudka na pánvi v oleji tak, aby se maso zatáhlo. Orestovaná líčka přendáme do kastrolu, kam přidáme celou cibuli, mrkve nakrájené na větší špalíky a koření (3 bobkové listy, 5 kuliček pepře, 5 kuliček nového koření). Osolíme, podlijeme vodou do ¾ masa. Následně dusíme pod pokličkou na mírném plameni nebo lépe na co nejmenším plameni cca 90 minut dokud není úplně měkké.
- Maso poté vyndáme a vzniklou šťávu přecedíme. Ponecháme si pouze mrkev, kterou nakrájíme na drobné kousky a vrátíme do čisté šťávy, přidáme na kostičky nakrájenou čerstvou bílou papriku, petrželku, na proužky nakrájené kyselé okurky a nakrájenou nať jarní cibulky. Přidáme pro zahuštění instantní světlou jíšku a lehce provaříme jen tak, aby paprika s okurky lehce změkly, ale nerozvařily se.