Dušená hovězí líčka ve vlastní šťávě

Ingredience


Bobkový list 3 ks
Cibule 1 ks
Cibulka jarní 1 ks
Hovězí líčka 700 g
Jíška instantní 1 polévková lžíce
Mrkev kořen 2 ks
Nové koření celé 5 ks
Okurky nakládané 2 ks
Paprikové lusky čerstvé 1 ks
Pepř černý celý 5 ks
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Voda pitná 500 ml
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hovězí líčka opečeme zprudka na pánvi v oleji tak, aby se maso zatáhlo. Orestovaná líčka přendáme do kastrolu, kam přidáme celou cibuli, mrkve nakrájené na větší špalíky a koření (3 bobkové listy, 5 kuliček pepře, 5 kuliček nového koření). Osolíme, podlijeme vodou do ¾ masa. Následně dusíme pod pokličkou na mírném plameni nebo lépe na co nejmenším plameni cca 90 minut dokud není úplně měkké.
  2. Maso poté vyndáme a vzniklou šťávu přecedíme. Ponecháme si pouze mrkev, kterou nakrájíme na drobné kousky a vrátíme do čisté šťávy, přidáme na kostičky nakrájenou čerstvou bílou papriku, petrželku, na proužky nakrájené kyselé okurky a nakrájenou nať jarní cibulky. Přidáme pro zahuštění instantní světlou jíšku a lehce provaříme jen tak, aby paprika s okurky lehce změkly, ale nerozvařily se.