Tataráček pro manžela

Ingredience


Balsamico ocet 1 kávová lžička
Česnek 1 stroužek
Chléb celozrnný pšeničný 2 plátek
Cibule červená 1 ks
Hořčice Dijonská 1 kávová lžička
Hovězí svíčková 250 g
Olej olivový extra panenský 0.5 polévková lžíce
Pepř černý mletý 3 špetka
Šalotka 1 ks
Sůl 0.5 kávová lžička
Tabasco 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytou a osušenou pravou hovězí svíčkovou naškrabeme nožem do mísy. Přidáme tabasco, hořčici, balsamico, sůl, pepř a olivový olej. Směs důkladně promícháme a pomocí kulatého tvořítka (průměr 8-10cm, výška 4-5cm) na talíři vytvoříme úhledný kopeček. Lžicí do středu masa vyhloubíme jamku, do ní rozklepneme čerstvé vejce (nejlépe z domácího chovu).
  2. Cibuli šalotku a malou červenou cibuli drobně pokrájíme, promícháme je a ozdobně poklademe okolo kopečku masa.
  3. K tataráčku podáváme nasucho opečené krajíce chleba (topinky), které potřeme rozpůleným stroužkem česneku.