Tataráček pro manžela
Ingredience
Balsamico ocet |
1 kávová lžička |
Česnek |
1 stroužek |
Chléb celozrnný pšeničný |
2 plátek |
Cibule červená |
1 ks |
Hořčice Dijonská |
1 kávová lžička |
Hovězí svíčková |
250 g |
Olej olivový extra panenský |
0.5 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
3 špetka |
Šalotka |
1 ks |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Tabasco |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 1 porce
- Omytou a osušenou pravou hovězí svíčkovou naškrabeme nožem do mísy. Přidáme tabasco, hořčici, balsamico, sůl, pepř a olivový olej. Směs důkladně promícháme a pomocí kulatého tvořítka (průměr 8-10cm, výška 4-5cm) na talíři vytvoříme úhledný kopeček. Lžicí do středu masa vyhloubíme jamku, do ní rozklepneme čerstvé vejce (nejlépe z domácího chovu).
- Cibuli šalotku a malou červenou cibuli drobně pokrájíme, promícháme je a ozdobně poklademe okolo kopečku masa.
- K tataráčku podáváme nasucho opečené krajíce chleba (topinky), které potřeme rozpůleným stroužkem česneku.