Bramboráky s pikantní krůtí směsí

Ingredience


Bramborák 4 ks
Chilli paprička zelená 6 ks
Cibulka jarní 2 ks
Krůtí prsa 400 g
Olej olivový extra panenský 3 polévková lžíce
Paprika oranžová 2 ks
Pepř černý celý 3 špetka
Pórek 2 ks
Rajčata sušená sterilovaná 50 g
Sůl 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Krůtí prsa omyté a osušené, nakrájíme na tenké hranolky. Omyté chilli papričky rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme je na tenké nudličky. Pórek a jarní cibule očistíme a pokrájíme na tenká kolečka. Sušená sterilovaná rajčata nakrájíme na proužky. Oranžovou papriku omyjeme, rozkrojíme, odstraníme semínka a papriku nakrájíme na proužky tak velké, jako maso.
  2. V těžší rozehřáté pánvi s rozpáleným olejem zprudka orestujeme maso. Stále ho mícháme a po 1-2 minutách k němu přidáme chilli papričky. Společně restujeme další minutu. Maso s chilli odebereme z omastku, odložíme ho do předehřáté misky a na zbylý omastek dáme zpěnit pórek s paprikou a rajčaty. Zeleninu restujeme 2-3 minuty, pak k ní přidáme maso, promícháme, necháme propojit chutě a vše osolíme a posypeme pepřem.
  3. Hotovou směs rozdělíme do středu připravených teplých bramboráků. Naplněné přehneme na polovinu a hned je podáváme.