Bramboráky s pikantní krůtí směsí
Ingredience
Bramborák |
4 ks |
Chilli paprička zelená |
6 ks |
Cibulka jarní |
2 ks |
Krůtí prsa |
400 g |
Olej olivový extra panenský |
3 polévková lžíce |
Paprika oranžová |
2 ks |
Pepř černý celý |
3 špetka |
Pórek |
2 ks |
Rajčata sušená sterilovaná |
50 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Krůtí prsa omyté a osušené, nakrájíme na tenké hranolky. Omyté chilli papričky rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme je na tenké nudličky. Pórek a jarní cibule očistíme a pokrájíme na tenká kolečka. Sušená sterilovaná rajčata nakrájíme na proužky. Oranžovou papriku omyjeme, rozkrojíme, odstraníme semínka a papriku nakrájíme na proužky tak velké, jako maso.
- V těžší rozehřáté pánvi s rozpáleným olejem zprudka orestujeme maso. Stále ho mícháme a po 1-2 minutách k němu přidáme chilli papričky. Společně restujeme další minutu. Maso s chilli odebereme z omastku, odložíme ho do předehřáté misky a na zbylý omastek dáme zpěnit pórek s paprikou a rajčaty. Zeleninu restujeme 2-3 minuty, pak k ní přidáme maso, promícháme, necháme propojit chutě a vše osolíme a posypeme pepřem.
- Hotovou směs rozdělíme do středu připravených teplých bramboráků. Naplněné přehneme na polovinu a hned je podáváme.