Pstruzi po mlynářském způsobu

Ingredience


Kmín celý 2 kávová lžička
Máslo čerstvé 2.5 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 3 polévková lžíce
Olej slunečnicový 1 polévková lžíce
Paprika sladká mletá 1.5 kávová lžička
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Pstruh 4 ks
Sůl 1.5 kávová lžička
Citrony 1 ks
Kerblík 3 polévková lžíce
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné, omyté pstruhy osušíme papírovou utěrkou. Celé je osolíme, posypeme kmínem, pepřem a obalíme v hladké mouce, kterou jsme smíchali s červenou sladkou paprikou.
  2. Ve velké pánvi rozehřejeme máslo s olejem a pstruhy opečeme z každé strany dozlatova až zlatohněda. Pstruhy pečeme celkem 10-13 minut. Dáváme pozor, aby se máslo nepřepálilo.
  3. Mezitím omyjeme kerblík, vodu střepeme a drobně ho pokrájíme. Omytý, chemicky neošetřený citrón rozkrojíme na čtvrtky. V rendlíku rozehřejeme 2 lžíce másla.
  4. Upečené pstruhy dáme na talíře, posypeme je kerblíkem, pokapeme je máslem, ozdobíme čtvrtkami citrónu a hned servírujeme.