Pstruzi po mlynářském způsobu
Ingredience
Kmín celý |
2 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
2.5 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce |
Paprika sladká mletá |
1.5 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Pstruh |
4 ks |
Sůl |
1.5 kávová lžička |
Citrony |
1 ks |
Kerblík |
3 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 13 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné, omyté pstruhy osušíme papírovou utěrkou. Celé je osolíme, posypeme kmínem, pepřem a obalíme v hladké mouce, kterou jsme smíchali s červenou sladkou paprikou.
- Ve velké pánvi rozehřejeme máslo s olejem a pstruhy opečeme z každé strany dozlatova až zlatohněda. Pstruhy pečeme celkem 10-13 minut. Dáváme pozor, aby se máslo nepřepálilo.
- Mezitím omyjeme kerblík, vodu střepeme a drobně ho pokrájíme. Omytý, chemicky neošetřený citrón rozkrojíme na čtvrtky. V rendlíku rozehřejeme 2 lžíce másla.
- Upečené pstruhy dáme na talíře, posypeme je kerblíkem, pokapeme je máslem, ozdobíme čtvrtkami citrónu a hned servírujeme.