Gribiche
Ingredience
Citronová šťáva |
1 kávová lžička |
Hořčice plnotučná |
1 kávová lžička |
Kapary sterilované |
1 kávová lžička |
Ocet vinný |
1 kávová lžička |
Olej olivový |
100 ml |
Olej slunečnicový |
150 ml |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Šalotka |
1 ks |
Sůl |
1 špetka |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 0 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vyšleháme žloutek, ocet a sůl.
- Za stálého šlehání přilíváme oleje.
- Přidáme hořčici, sůl a pepř, dle chuti.
- Do vyšlehané majonézy přidáme nasekané vejce, kapary, šalotku, pažitku a citrónovou šťávu.