Gribiche

Gribiche - obrázek

Ingredience


Citronová šťáva 1 kávová lžička
Hořčice plnotučná 1 kávová lžička
Kapary sterilované 1 kávová lžička
Ocet vinný 1 kávová lžička
Olej olivový 100 ml
Olej slunečnicový 150 ml
Pažitka 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Šalotka 1 ks
Sůl 1 špetka
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vyšleháme žloutek, ocet a sůl.
  2. Za stálého šlehání přilíváme oleje.
  3. Přidáme hořčici, sůl a pepř, dle chuti.
  4. Do vyšlehané majonézy přidáme nasekané vejce, kapary, šalotku, pažitku a citrónovou šťávu.