Masové fondue pro dobrou pohodu

Ingredience


Hovězí svíčková 420 g
Krůtí prsa 420 g
Kuřecí prsa 420 g
Vepřová kýta 420 g
Česnek 3 stroužek
Koriandr čerstvý 1 polévková lžíce
Smetana 16% (pochoutková) 200 g
Sůl 3 špetka
Chilli koření mleté 2 špetka
Hořčice Dijonská 1 polévková lžíce
Pažitka 1 polévková lžíce
Petržel kudrnka 1 polévková lžíce
Smetana 16% (pochoutková) 200 g
Sůl 3 špetka
Jablka 1 ks
Křen 2 polévková lžíce
Chilli koření mleté 2 špetka
Meduňka 1 polévková lžíce
Pažitka česneková 1 polévková lžíce
Pepř bílý 3 špetka
Petržel hladkolistá 1 polévková lžíce
Řeřicha 1 polévková lžíce
Sůl česneková 3 špetka
Sýr Lučina - termizovaný 100 g
Chilli paprička 2 ks
Cibulka jarní 3 ks
Okurka salátová 400 g
Olivy černé 80 g
Olivy plněné česnekem 100 g
Olivy zelené 80 g
Paprika oranžová 3 ks
Paprika zelená 2 ks
Rajčata 500 g
Ředkvička 15 ks
Salát kadeřavý 1 ks
Salát Rosso 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Všechno maso: hovězí svíčkovou, vepřovou kýtu, krůtí a kuřecí prsa omyjeme osušíme a nakrájíme na kostky velké přibližně 2.5x2.5cm. Každý druh nakrájeného masa dáme zvlášť do misek.
  2. Pak si připravíme 4 smetanové dipy, každou misku ozdobíme příslušnou ingrediencí, aby bylo poznat o jakou chuť dipu jde.
  3. Česnekový dip: do misky s hustou zakysanou smetanou zamícháme prolisované stroužky česneku a dochutíme solí, pepřem a omytými, drobně pokrájenými lístky koriandru.
  4. Dip s diónskou hořčicí: do misky se zakysanou smetanou dáme lžíci diónské hořčice, sůl a pepř, omyjeme pažitku s petrželovou natí a drobně pokrájenou zamícháme do hořčicového dipu.
  5. Křenový dip: omytý křen a sladkokyselé jablko oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Do misky se zakysanou smetanou přimícháme 2 lžíce čerstvě nastrouhaného křenu a nastrouhané jablko.
  6. Bylinkový dip: snítky bylinek (po 1 lžíci) - petržel, řeřichu, meduňku a pažitku omyjeme a vše pokrájíme nadrobno. Vložíme je do misky se zakysanou smetanou. Do dipu přimícháme čerstvý sýr, směs dochutíme solí, pepřem a chilli.
  7. Pak si připravíme velkou zeleninovou mísu. Všechnu očištěnou, omytou zeleninu ozdobně pokrájíme a poklademe na mísu: listy z hlávkových salátů necháme v celku a na ně poklademe vypeckované černé a zelené olivy (i s mandlemi nebo česnekem). Rajčata pokrájíme na čtvrtky, okurky, ředkvičky a jarní cibulku na tenké plátky. Z paprik a chilli paprik odstraníme semínka tak, že odkrojíme spodky se stopkami a pokrájíme je na kolečka.
  8. Když máme vše připravené, postavíme do středu stolu rendlí na fondue s nalitým horkým olejem (ten si ohřejeme předem na vysokou teplotu na plotně). Až pak zapálíme hořák pod fondue a v klidu, ve společnosti přátel kousky masa opékáme.