Chlebové tousty s restovanou kýtou a cibulkou
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Chléb samožitný |
4 plátek |
Cibule lahůdková |
1 ks |
Kapie |
1 ks |
Máslo čerstvé |
1 kávová lžička |
Olej olivový extra panenský |
2 polévková lžíce |
Pepř bílý |
3 špetka |
Ředkvička |
4 ks |
Sůl |
3 špetka |
Sýr Čedar |
100 g |
Vepřová kýta |
200 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vepřovou kýtu omyjeme osušíme a nakrájíme na nudličky přibližně 0.7x1cm. Lahůdkovou cibulku a ředkvičky očistíme a nakrájíme na kolečka. Červenou nakládanou papriku - kápií pokrájíme na tenké proužky. Tvrdý sýr nastrouháme na jemném struhadle. Očistíme si stroužek česneku.
- V rozehřáté pánvi rozpálíme olej, na něm zprudka a krátce, za stálého míchání, restujeme maso 1-2 minuty, přidáme lžičku másla, cibulku a vše restujeme další 1 minutu. Maso ochutíme solí a čerstvě pomletým pepřem.
- Tmavé krajíce chleba opečeme v toustovači dozlatova, hned horké potřeme česnekem. Navršíme na ně restované maso, kápii, ředkvičky, posypeme sýrem a hned servírujeme. Dobrou chuť.