Chlebové tousty s restovanou kýtou a cibulkou

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Chléb samožitný 4 plátek
Cibule lahůdková 1 ks
Kapie 1 ks
Máslo čerstvé 1 kávová lžička
Olej olivový extra panenský 2 polévková lžíce
Pepř bílý 3 špetka
Ředkvička 4 ks
Sůl 3 špetka
Sýr Čedar 100 g
Vepřová kýta 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vepřovou kýtu omyjeme osušíme a nakrájíme na nudličky přibližně 0.7x1cm. Lahůdkovou cibulku a ředkvičky očistíme a nakrájíme na kolečka. Červenou nakládanou papriku - kápií pokrájíme na tenké proužky. Tvrdý sýr nastrouháme na jemném struhadle. Očistíme si stroužek česneku.
  2. V rozehřáté pánvi rozpálíme olej, na něm zprudka a krátce, za stálého míchání, restujeme maso 1-2 minuty, přidáme lžičku másla, cibulku a vše restujeme další 1 minutu. Maso ochutíme solí a čerstvě pomletým pepřem.
  3. Tmavé krajíce chleba opečeme v toustovači dozlatova, hned horké potřeme česnekem. Navršíme na ně restované maso, kápii, ředkvičky, posypeme sýrem a hned servírujeme. Dobrou chuť.