Zaječí předek načerno

Ingredience


Bobkový list 2 ks
Celer bulvový 0.15 ks
Cibule 1 ks
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Cukr krupice 2 polévková lžíce
Hřebíček 1 ks
Hrozinky 1 hrst
Mandle 1 hrst
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mrkev kořen 2 ks
Nové koření celé 3 ks
Pepř černý celý 5 ks
Petržel kořen 1 ks
Sůl 1 kávová lžička
Švestky sušené 1 hrst
Worcester (worcesterská omáčka) 1 polévková lžíce
Zaječí maso 800 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rozporcujeme a odblaníme zaječí předek, na 100g másla osmažíme nakrájenou zeleninu. Dáme na ni porce zajíce a zprudka osmahneme.
  2. Podlijeme vodou, přidáme pepř, bobkový list, nové koření a hřebíček. Podléváme a dusíme do změkknutí.
  3. Mandle spaříme a oloupeme, rozpůlíme a rozinky a švestky také spaříme.
  4. Když je maso měkké, vyndáme ho a omáčku se zeleninou rozmixujeme.
  5. Ze zbytku másla a mouky uděláme jíšku a zahustíme omáčku.
  6. Karamel připravíme ze 2 lžic cukru, do omáčky přidáme švestky, rozinky, mandle i karamel a vše vaříme 15 minut.
  7. Dochutíme citronem, solí a worcesterem a podáváme.