Zaječí předek načerno
Ingredience
Bobkový list |
2 ks |
Celer bulvový |
0.15 ks |
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Cukr krupice |
2 polévková lžíce |
Hřebíček |
1 ks |
Hrozinky |
1 hrst |
Mandle |
1 hrst |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
2 ks |
Nové koření celé |
3 ks |
Pepř černý celý |
5 ks |
Petržel kořen |
1 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Švestky sušené |
1 hrst |
Worcester (worcesterská omáčka) |
1 polévková lžíce |
Zaječí maso |
800 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rozporcujeme a odblaníme zaječí předek, na 100g másla osmažíme nakrájenou zeleninu. Dáme na ni porce zajíce a zprudka osmahneme.
- Podlijeme vodou, přidáme pepř, bobkový list, nové koření a hřebíček. Podléváme a dusíme do změkknutí.
- Mandle spaříme a oloupeme, rozpůlíme a rozinky a švestky také spaříme.
- Když je maso měkké, vyndáme ho a omáčku se zeleninou rozmixujeme.
- Ze zbytku másla a mouky uděláme jíšku a zahustíme omáčku.
- Karamel připravíme ze 2 lžic cukru, do omáčky přidáme švestky, rozinky, mandle i karamel a vše vaříme 15 minut.
- Dochutíme citronem, solí a worcesterem a podáváme.