Těstovinový salát s nivou, hermelínem a eidamem
Ingredience
Chléb toastový |
2 plátek |
Jogurt bílý |
50 g |
Pepř černý mletý |
7 g |
Salát ledový |
50 g |
Sůl |
7 g |
Sýr Eidam cihla 30% |
30 g |
Sýr Hermelín (Camember, Encián) |
50 g |
Sýr Niva (Rokfór) |
30 g |
Těstoviny Penne |
50 g |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 1 porce
- Těstoviny si uvaříme a necháme je zchládnout.
- Toastové chleby opečeme nasucho v pánvi.
- Eidam nastrouháme, nivu nadrobíme a hermelín nakrájíme podle chuti.
- Ledový salát natrháme na kousky.
- Vše smícháme s těstovinami, osolíme a opepříme.
- Bílý jogurt přidáme těsně před podáváním, aby ledový salát nezměknul.
- Podáváme s opečenými toasty.