Kapr pro mlsné jazýčky
Ingredience
Kapr obecný |
1 ks |
Kmín drcený |
1 kávová lžička |
Slanina vepřová |
6 plátek |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Anglická slanina |
60 g |
Česnek |
4 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Klobása ostravská |
1 ks |
Paprika zelená |
1 ks |
Uzené maso vařené |
100 g |
Česnek |
3 ks |
Sůl |
3 špetka |
Víno bílé |
200 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Očistíme cibule a stroužky česneku a pokrájíme je na plátky. Slaninu, uzené maso pokrájíme na proužky, klobásu na kolečka. Omyjeme papriku, rozpůlíme ji, odstraníme semínka a pokrájíme ji na proužky. Vše v míse promícháme.
- Troubu si předehřejeme na 190°C. Očištěného, vykuchaného a omytého kapra osušíme. Celého osolíme, posypeme drceným kmínem a naplníme ho připravenou směsí. Břišní dutinu pak dobře uzavřeme nerezovou jehlou.
- V pekáčku na plotně rozehřejeme 3 plátky slaniny. Když pustí omastek, položíme na něj kapra, na kapra položíme též 3 plátky slaniny a dáme ho do trouby péct.
- Očistíme další 3 stroužky česneku. Do skleničky s bílým vínem zamícháme česnek, sůl a v průběhu pečení budeme kapra vínem polévat. Budeme ho péct z jedné strany 20 minut, pak otočíme a budeme péct dalších 20 minut.
- Z upečeného kapra vyjmeme jehlici, naporcujeme ho dáme na talíře i s náplní a hned servírujeme.