Kapr pro mlsné jazýčky

Ingredience


Kapr obecný 1 ks
Kmín drcený 1 kávová lžička
Slanina vepřová 6 plátek
Sůl 0.5 kávová lžička
Anglická slanina 60 g
Česnek 4 stroužek
Cibule 2 ks
Klobása ostravská 1 ks
Paprika zelená 1 ks
Uzené maso vařené 100 g
Česnek 3 ks
Sůl 3 špetka
Víno bílé 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očistíme cibule a stroužky česneku a pokrájíme je na plátky. Slaninu, uzené maso pokrájíme na proužky, klobásu na kolečka. Omyjeme papriku, rozpůlíme ji, odstraníme semínka a pokrájíme ji na proužky. Vše v míse promícháme.
  2. Troubu si předehřejeme na 190°C. Očištěného, vykuchaného a omytého kapra osušíme. Celého osolíme, posypeme drceným kmínem a naplníme ho připravenou směsí. Břišní dutinu pak dobře uzavřeme nerezovou jehlou.
  3. V pekáčku na plotně rozehřejeme 3 plátky slaniny. Když pustí omastek, položíme na něj kapra, na kapra položíme též 3 plátky slaniny a dáme ho do trouby péct.
  4. Očistíme další 3 stroužky česneku. Do skleničky s bílým vínem zamícháme česnek, sůl a v průběhu pečení budeme kapra vínem polévat. Budeme ho péct z jedné strany 20 minut, pak otočíme a budeme péct dalších 20 minut.
  5. Z upečeného kapra vyjmeme jehlici, naporcujeme ho dáme na talíře i s náplní a hned servírujeme.