Kuřecí ragú s chřestem a žampiony

Ingredience


Chřest bílý 500 g
Cibule 2 ks
Kuřecí prsa 1 kg
Pepř černý mletý 2 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Žampiony čerstvé 1 kg
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Petržel - nať 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné žampiony osmahneme na pánvi s nepřilnavým povrchem a dáme je stranou.
  2. Oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli zlehka osmahneme na stejné pánvi.
  3. Kuřecí prsa nakrájíme na kostky a smícháme se žampiony. Na pánvi s cibulí vše zvolna restujeme za stálého míchání asi 6 minut.
  4. Přidáme chřest nakrájený na kousky (použijeme jen horní část), citronovou šťávu, sůl, pepř a nasekanou petrželku. Dusíme zvolna pod pokličkou 10-12 minut.