Kuřecí ragú s chřestem a žampiony
Ingredience
Chřest bílý |
500 g |
Cibule |
2 ks |
Kuřecí prsa |
1 kg |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Žampiony čerstvé |
1 kg |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Očištěné žampiony osmahneme na pánvi s nepřilnavým povrchem a dáme je stranou.
- Oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli zlehka osmahneme na stejné pánvi.
- Kuřecí prsa nakrájíme na kostky a smícháme se žampiony. Na pánvi s cibulí vše zvolna restujeme za stálého míchání asi 6 minut.
- Přidáme chřest nakrájený na kousky (použijeme jen horní část), citronovou šťávu, sůl, pepř a nasekanou petrželku. Dusíme zvolna pod pokličkou 10-12 minut.