Martinické kuřecí ragú
Ingredience
Kuře |
1 kg |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Rajčata |
4 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tvaroh měkký bez tuku |
250 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Žampiony čerstvé |
250 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné menší kuře rozpůlíme, osolíme, opepříme a zvolna restujeme v kastrolu lehce potřeném olejem asi 10 minut.
- Přidáme očištěné žampiony a vše dusíme pod pokličkou 30 minut. Potom přidáme omytá, na čtvrtky nakrájená rajčata a dusíme ještě 10 minut.
- V kastrůlku promícháme žloutky s tvarohem a přilijeme dvě naběračky vydušené šťávy z masa. Promícháme a vzniklou omáčku zahřejeme v horké vodní lázni. Omáčkou přelijeme maso.
- Ragú ihned podáváme.