Martinické kuřecí ragú

Ingredience


Kuře 1 kg
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 2 špetka
Rajčata 4 ks
Sůl 1 kávová lžička
Tvaroh měkký bez tuku 250 g
Vejce slepičí 2 ks
Žampiony čerstvé 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné menší kuře rozpůlíme, osolíme, opepříme a zvolna restujeme v kastrolu lehce potřeném olejem asi 10 minut.
  2. Přidáme očištěné žampiony a vše dusíme pod pokličkou 30 minut. Potom přidáme omytá, na čtvrtky nakrájená rajčata a dusíme ještě 10 minut.
  3. V kastrůlku promícháme žloutky s tvarohem a přilijeme dvě naběračky vydušené šťávy z masa. Promícháme a vzniklou omáčku zahřejeme v horké vodní lázni. Omáčkou přelijeme maso.
  4. Ragú ihned podáváme.