Kuře s liškami a estragonem
Ingredience
Bujón drůbeží bez tuku |
1 kostka |
Česnek |
1 stroužek |
Estragon |
1 ks |
Kuřecí stehna |
1 kg |
Lišky čerstvé |
1 kg |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tvaroh měkký bez tuku |
250 g |
Voda pitná |
100 ml |




-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Očištěná kuřecí stehna osolíme, opepříme a dozlatova opečeme v kastrolu lehce potřeném olejem.
- Přidáme bujón rozpuštěný ve 100ml vody a omytou snítku čerstvého estragonu. Přivedeme k varu a pod pokličkou zvolna povaříme asi 25 minut.
- Na pánvi osmahneme očištěné lišky spolu s nakrájeným česnekem a nasekanou petrželkou. Mírně osolíme a opepříme.
- Před podáváním odstraníme z kastrolu snítku estragonu a v omáčce na mírném ohni rozmícháme měkký tvaroh. Omáčku případně dosolíme a dopepříme.
- Kuřecí stehna podáváme horká s omáčkou, obložená liškami.