Kuře s liškami a estragonem

Ingredience


Bujón drůbeží bez tuku 1 kostka
Česnek 1 stroužek
Estragon 1 ks
Kuřecí stehna 1 kg
Lišky čerstvé 1 kg
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 2 špetka
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Tvaroh měkký bez tuku 250 g
Voda pitná 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěná kuřecí stehna osolíme, opepříme a dozlatova opečeme v kastrolu lehce potřeném olejem.
  2. Přidáme bujón rozpuštěný ve 100ml vody a omytou snítku čerstvého estragonu. Přivedeme k varu a pod pokličkou zvolna povaříme asi 25 minut.
  3. Na pánvi osmahneme očištěné lišky spolu s nakrájeným česnekem a nasekanou petrželkou. Mírně osolíme a opepříme.
  4. Před podáváním odstraníme z kastrolu snítku estragonu a v omáčce na mírném ohni rozmícháme měkký tvaroh. Omáčku případně dosolíme a dopepříme.
  5. Kuřecí stehna podáváme horká s omáčkou, obložená liškami.