Baskické kuře II

Ingredience


Bylinky čerstvé - svazek 1 ks
Česnek 2 stroužek
Kuře 1200 g
Mrkev kořen 1 ks
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Paprikové lusky čerstvé 2 ks
Pepř černý mletý 2 špetka
Rajčata 1000 g
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné kuře naporcujeme a maso zvolna orestujeme dozlatova v kastrolu s nepřilnavým povrchem lehce potřeném olejem.
  2. Přidáme spařená, oloupaná rajčat zbavená zrníček, očištěnou, na kolečka nakrájenou mrkev, očištěné, na kostky nakrájené papriky, nasekaný česnek a svazek bylinek. Osolíme, opepříme a pod pokličkou velmi zvolna vaříme asi 60 minut.