Kuře s rajčaty po provensálsku
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Kuře |
1200 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Rajčata loupaná celá |
450 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
100 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné kuře naporcujeme a osmahneme dozlatova na pánvi s nepřilnavým povrchem. Maso z pánve vyjmeme.
- Do stejné pánve dáme rozmačkaná konzervovaná rajčata, rozetřený česnek, nasekanou petrželku, sůl a pepř. Pod pokličkou vše zvolna dusíme asi 30 minut.
- Potom do pánve přidáme porce kuřete a přilijeme trochu vody. Pod pokličkou dusíme ještě 20 minut.