Marocký tažín - dušené kuře se zeleninou
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Citrony |
1 ks |
Kari koření |
2 kávová lžička |
Koření Orientální |
1 kávová lžička |
Kuře |
1200 g |
Mrkev kořen |
1 ks |
Olej olivový extra panenský |
4 polévková lžíce |
Olivy černé |
100 g |
Paprika červená |
1 ks |
Paprika zelená |
1 ks |
Šafrán |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Švestky sušené |
100 g |
Vývar zeleninový |
200 ml |
Zázvor celý |
3 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté a osušené kuře rozporcujeme na menší kusy, pak jednotlivé kusy osolíme a posypeme kari kořením. Omyté papriky rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme je na silnější proužky. Oloupaný zázvor nakrájíme na plátky. Omytou mrkev rozkrojíme na čtvrtky. Chemicky neošetřený citrón rozkrájíme i s kůrou na čtvrtky.
- V hluboké litinové pánvi (s poklicí) si rozehřejeme olej, na něm si osmažíme cibuli, přidáme k ní papriky, zázvor, promícháme, přidáme naporcované kuře, promícháme a smažíme další 3-4 minuty. Pak přimícháme špetku šafránu, přidáme mrkev, sušené švestky (bez pecek), citrón, černé olivy, znovu vše promícháme, přilijeme zeleninový vývar a pod poklicí vše budeme dusit při mírné teplotě přibližně 25-30 minut. Poté sundáme poklici, promícháme a vaříme do doby, až se šťáva ze zeleniny a masa zredukuje.