Marocký tažín - dušené kuře se zeleninou

Ingredience


Cibule 2 ks
Citrony 1 ks
Kari koření 2 kávová lžička
Koření Orientální 1 kávová lžička
Kuře 1200 g
Mrkev kořen 1 ks
Olej olivový extra panenský 4 polévková lžíce
Olivy černé 100 g
Paprika červená 1 ks
Paprika zelená 1 ks
Šafrán 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Švestky sušené 100 g
Vývar zeleninový 200 ml
Zázvor celý 3 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté a osušené kuře rozporcujeme na menší kusy, pak jednotlivé kusy osolíme a posypeme kari kořením. Omyté papriky rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme je na silnější proužky. Oloupaný zázvor nakrájíme na plátky. Omytou mrkev rozkrojíme na čtvrtky. Chemicky neošetřený citrón rozkrájíme i s kůrou na čtvrtky.
  2. V hluboké litinové pánvi (s poklicí) si rozehřejeme olej, na něm si osmažíme cibuli, přidáme k ní papriky, zázvor, promícháme, přidáme naporcované kuře, promícháme a smažíme další 3-4 minuty. Pak přimícháme špetku šafránu, přidáme mrkev, sušené švestky (bez pecek), citrón, černé olivy, znovu vše promícháme, přilijeme zeleninový vývar a pod poklicí vše budeme dusit při mírné teplotě přibližně 25-30 minut. Poté sundáme poklici, promícháme a vaříme do doby, až se šťáva ze zeleniny a masa zredukuje.