Česnekové malé chobotničky
Ingredience
Bageta |
4 ks |
Bazalka |
3 polévková lžíce |
Česnek |
9 stroužek |
Chobotnice |
1 kg |
Feferony |
2 ks |
Olej olivový extra panenský |
4 polévková lžíce |
Petržel kudrnka |
3 polévková lžíce |
Rajčata |
2 ks |
Sůl mořská |
1.5 kávová lžička |
Tymián čerstvý |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- 9 stroužků česneku očistíme a drobně posekáme. Omyjeme snítky bylinek: bazalku, tymián a petrželku. Petrželku drobně pokrájíme a odložíme. Omytá rajčata překrojíme na polovinu. Feferonky omyjeme.
- Mražené, hodně malé chobotničky jenom dobře promyjeme pod tekoucí vodou, dobře propláchneme, protože jsou už vyčištěné.
- Vložíme je do hrnce s mírně rozehřátým olejem a pomalu je zahříváme, až samy pustí vodu.
- Jakmile začnou "bublat", přidáme feferonky, česnek a rajčata, celé snítky bazalky a tymiánu. Hrnec zakryjeme alobalem, převážeme ho provázkem a zakryjeme poklicí. Chobotničky necháme dusit ve vlasní šťávě přibližně 15 minut. Měly by při mírné teplotě jen "probublávat". Když jsou chobotničky hotové dochutíme je solí.
- Podáváme posypané čestvou petrželkou a s čerstvým křupavým pečivem.