Česnekové malé chobotničky

Ingredience


Bageta 4 ks
Bazalka 3 polévková lžíce
Česnek 9 stroužek
Chobotnice 1 kg
Feferony 2 ks
Olej olivový extra panenský 4 polévková lžíce
Petržel kudrnka 3 polévková lžíce
Rajčata 2 ks
Sůl mořská 1.5 kávová lžička
Tymián čerstvý 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. 9 stroužků česneku očistíme a drobně posekáme. Omyjeme snítky bylinek: bazalku, tymián a petrželku. Petrželku drobně pokrájíme a odložíme. Omytá rajčata překrojíme na polovinu. Feferonky omyjeme.
  2. Mražené, hodně malé chobotničky jenom dobře promyjeme pod tekoucí vodou, dobře propláchneme, protože jsou už vyčištěné.
  3. Vložíme je do hrnce s mírně rozehřátým olejem a pomalu je zahříváme, až samy pustí vodu.
  4. Jakmile začnou "bublat", přidáme feferonky, česnek a rajčata, celé snítky bazalky a tymiánu. Hrnec zakryjeme alobalem, převážeme ho provázkem a zakryjeme poklicí. Chobotničky necháme dusit ve vlasní šťávě přibližně 15 minut. Měly by při mírné teplotě jen "probublávat". Když jsou chobotničky hotové dochutíme je solí.
  5. Podáváme posypané čestvou petrželkou a s čerstvým křupavým pečivem.