Míša - tvarohový koláč s čokoládovou polevou
Ingredience
Cukr moučkový |
8 polévková lžíce |
Kakao - prášek |
4 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce |
Voda pitná |
6 polévková lžíce |
Cukr krupice |
200 g |
Cukr vanilka |
1 ks |
Kakao - prášek |
2 polévková lžíce |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 ks |
Máslo čerstvé |
60 g |
Mléko plnotučné |
250 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Cukr moučka |
200 g |
Máslo čerstvé |
120 g |
Tvaroh tučný |
500 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 12 porcí
- Troubu si předehřejeme na 200°C. Plech vyložíme pečícím papírem.
- Připravíme si těsto: v míse vyšleháme celá čerstvá vejce s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Prosátou mouku smícháme s kypřícím práškem do pečiva. Mouku pak postupně zapracujeme do vyšlehaných vajec, přimícháme vlažné mléko s rozpuštěným vlahým máslem a nakonec přimícháme kakao. Těsto dobře promícháme, nalijeme ho na plech, rozetřeme a pečeme přibližně 12-15 minut dozlatova. Pak upečený korpus necháme vychladnout.
- Mezitím si vyšleháme v robotu tvarohový krém: kousky změklého másla a moučkový cukr vyšleháme, postupně do vyšlehaného másla budeme přidávat měkký tvaroh, až vyšleháme hladký krém.
- Uvaříme si polevu: menší kastrólek vložíme do větší nádoby s horkou vodou. Do kastrólku dáme máslo, cukr, vodu a kakao. Za stálého míchání vše rozehřejeme ve vodní lázni a mícháme do doby, až se všechny ingredience spojí do hladkého krému.
- Upečený vychladlý korpus potřeme tvarohovým krémem. Polevou hned polijeme tvarohový krém a necháme ji zatuhnout. Koláč dáme do chladničky na 2 hodiny ztuhnout, z koláče nakrájíme kostky a dezert Míša můžeme podávat.