Míša - tvarohový koláč s čokoládovou polevou

Ingredience


Cukr moučkový 8 polévková lžíce
Kakao - prášek 4 polévková lžíce
Máslo čerstvé 4 polévková lžíce
Voda pitná 6 polévková lžíce
Cukr krupice 200 g
Cukr vanilka 1 ks
Kakao - prášek 2 polévková lžíce
Kypřicí prášek do pečiva 1 ks
Máslo čerstvé 60 g
Mléko plnotučné 250 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 250 g
Vejce slepičí 2 ks
Cukr moučka 200 g
Máslo čerstvé 120 g
Tvaroh tučný 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu si předehřejeme na 200°C. Plech vyložíme pečícím papírem.
  2. Připravíme si těsto: v míse vyšleháme celá čerstvá vejce s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Prosátou mouku smícháme s kypřícím práškem do pečiva. Mouku pak postupně zapracujeme do vyšlehaných vajec, přimícháme vlažné mléko s rozpuštěným vlahým máslem a nakonec přimícháme kakao. Těsto dobře promícháme, nalijeme ho na plech, rozetřeme a pečeme přibližně 12-15 minut dozlatova. Pak upečený korpus necháme vychladnout.
  3. Mezitím si vyšleháme v robotu tvarohový krém: kousky změklého másla a moučkový cukr vyšleháme, postupně do vyšlehaného másla budeme přidávat měkký tvaroh, až vyšleháme hladký krém.
  4. Uvaříme si polevu: menší kastrólek vložíme do větší nádoby s horkou vodou. Do kastrólku dáme máslo, cukr, vodu a kakao. Za stálého míchání vše rozehřejeme ve vodní lázni a mícháme do doby, až se všechny ingredience spojí do hladkého krému.
  5. Upečený vychladlý korpus potřeme tvarohovým krémem. Polevou hned polijeme tvarohový krém a necháme ji zatuhnout. Koláč dáme do chladničky na 2 hodiny ztuhnout, z koláče nakrájíme kostky a dezert Míša můžeme podávat.