Hovězí špízy Turgloff

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule 200 g
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Hovězí maso zadní 600 g
Paprikové lusky čerstvé 200 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Rajčata 500 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Sůl celerová 2 špetka
Sůl estragonová 2 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupaná, zrníček zbavená rajčata rozmačkáme a zvolna podusíme na pánvi spolu s rozdrceným česnekem. Směs mírně osolíme a opepříme.
  2. Maso, očištěné papriky a cibule nakrájíme na kousky a střídavě napichujeme na jehly.
  3. Připravené špízy opékáme v troubě pod grilem asi 10 minut.
  4. Před podáváním maso a zeleninu stáhneme z jehle, pokapeme citronovou šťávou a osolíme celerovou a estragonovou solí.
  5. Na každý talíř nalijeme trochu rajčatovo-česnekové omáčky.
  6. Pokrm podáváme ozdobený nasekanou petrželkou.