Hovězí špízy Turgloff
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
200 g |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Hovězí maso zadní |
600 g |
Paprikové lusky čerstvé |
200 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Rajčata |
500 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sůl celerová |
2 špetka |
Sůl estragonová |
2 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Oloupaná, zrníček zbavená rajčata rozmačkáme a zvolna podusíme na pánvi spolu s rozdrceným česnekem. Směs mírně osolíme a opepříme.
- Maso, očištěné papriky a cibule nakrájíme na kousky a střídavě napichujeme na jehly.
- Připravené špízy opékáme v troubě pod grilem asi 10 minut.
- Před podáváním maso a zeleninu stáhneme z jehle, pokapeme citronovou šťávou a osolíme celerovou a estragonovou solí.
- Na každý talíř nalijeme trochu rajčatovo-česnekové omáčky.
- Pokrm podáváme ozdobený nasekanou petrželkou.