Krokety z rýže se žampiony a mozarellou

Ingredience


Cibule 30 g
Cibulka jarní 1 ks
Mouka pšeničná hladká T 650 150 g
Mozzarella 125 g
Olej olivový 1 polévková lžíce
Olej slunečnicový 500 ml
Pepř černý mletý 2 špetka
Rajčata sušená sterilovaná 50 g
Strouhanka 200 g
Sůl 0.25 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
Žampiony čerstvé 50 g
žloutek 2 ks
Rýže loupaná 100 g
Sůl 0.25 kávová lžička
Voda pitná 500 ml
Avokádo 1 ks
Citronová šťáva 3 polévková lžíce
Cukr krupice 0.5 polévková lžíce
Olej olivový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata Cherry 8 ks
Salát ledový 1 ks
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno, očištěné žampiony nakrájíme na drobné kostičky, lahůdkovou cibulku nakrájíme na jemno, mozarellu a sušená rajčata nakrájíme na malé kostičky.
  2. Na olivovém oleji zpěníme cibuli, přidáme žampiony a osmažíme. Poté přeložíme na ubrousek a necháme vsáknout olej.
  3. Rýži v osolené vodě uvaříme do měkka, scedíme a necháme zchladnout.
  4. V míse dobře promícháme rýži s lahůdkovou cibulkou, rajčaty osmaženými žampiony. Po vychladnutí přimícháme mozarellu, rozšlehané žloutky, sůl, pepř, 50 g strouhanky.
  5. Z hmoty utvoříme dvěma lžícemi noky, které necháme v mrazáku 15 minut tuhnout. Poté obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a zbylé strouhance. Noky smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného slunečnicového oleje, zhruba 3 minuty.
  6. Na salát připravíme zálivku smícháním oleje, citronové šťávy, cukru, soli a pepře.
  7. Omyté, osušené a pokrájené listy salátu, čtvrtky oloupaného avokáda rozložíme na talíře, přidáme krokety, rajčátka a zakapeme zálivkou.