Krokety z rýže se žampiony a mozarellou
Ingredience
Cibule |
30 g |
Cibulka jarní |
1 ks |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
150 g |
Mozzarella |
125 g |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
500 ml |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Rajčata sušená sterilovaná |
50 g |
Strouhanka |
200 g |
Sůl |
0.25 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
Žampiony čerstvé |
50 g |
žloutek |
2 ks |
Rýže loupaná |
100 g |
Sůl |
0.25 kávová lžička |
Voda pitná |
500 ml |
Avokádo |
1 ks |
Citronová šťáva |
3 polévková lžíce |
Cukr krupice |
0.5 polévková lžíce |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata Cherry |
8 ks |
Salát ledový |
1 ks |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno, očištěné žampiony nakrájíme na drobné kostičky, lahůdkovou cibulku nakrájíme na jemno, mozarellu a sušená rajčata nakrájíme na malé kostičky.
- Na olivovém oleji zpěníme cibuli, přidáme žampiony a osmažíme. Poté přeložíme na ubrousek a necháme vsáknout olej.
- Rýži v osolené vodě uvaříme do měkka, scedíme a necháme zchladnout.
- V míse dobře promícháme rýži s lahůdkovou cibulkou, rajčaty osmaženými žampiony. Po vychladnutí přimícháme mozarellu, rozšlehané žloutky, sůl, pepř, 50 g strouhanky.
- Z hmoty utvoříme dvěma lžícemi noky, které necháme v mrazáku 15 minut tuhnout. Poté obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a zbylé strouhance. Noky smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného slunečnicového oleje, zhruba 3 minuty.
- Na salát připravíme zálivku smícháním oleje, citronové šťávy, cukru, soli a pepře.
- Omyté, osušené a pokrájené listy salátu, čtvrtky oloupaného avokáda rozložíme na talíře, přidáme krokety, rajčátka a zakapeme zálivkou.