Těstoviny s kuřecím masem, brokolicí a sýrem mascarpone
Ingredience
Noe Penne Rigate |
400 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
2 l |
Brokolice |
1 ks |
Sůl |
0.25 kávová lžička |
Voda pitná |
2 l |
Bazalka |
4 polévková lžíce |
Česnek |
5 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Kuřecí prsa |
400 g |
Mascarpone |
250 g |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Ořechy Kešu |
50 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Sůl |
0.25 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
80 g |
Vývar drůbeží |
100 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V osolené vodě uvaříme těstoviny al dente, scedíme a necháme okapat. Brokolici rozdělíme na růžičky a v osolené vroucí vodě vaříme asi 4 minuty. Poté scedíme, necháme okapat a nakrájíme na drobno.
- Oloupanou cibuli nakrájíme na jemno, česnek na tenké plátky. Opláchnutá a osušená kuřecí prsa nakrájíme na kostičky.
- Kešu oříšky opražíme na sucho, sýr nastrouháme na hobliny.
- Cibuli s česnekem zpěníme na 3 lžících olivového oleje, přidáme kuřecí maso, osolíme, opepříme a zarestujeme. Poté zalijeme vývarem a podusíme. Na závěr přidáme mascarpone a zahříváme, dokud se nerozpustí.
- Penne s omáčkou připravujeme najednou jen na dvě porce, aby se těstoviny s omáčkou dobře propojily. Rozehřejeme pánev, přidáme polovinu omáčky a polovinu těstovin, promícháme a přimícháme polovinu brokolice. Chvilku povaříme a vmícháme polovinu drobně nasekaných lístků bazalky.
- Těstoviny s omáčkou podáváme posypané oříšky, sýrem a zakapané olivovým olejem.