Těstoviny s kuřecím masem, brokolicí a sýrem mascarpone

Ingredience


Noe Penne Rigate 400 g
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 2 l
Brokolice 1 ks
Sůl 0.25 kávová lžička
Voda pitná 2 l
Bazalka 4 polévková lžíce
Česnek 5 stroužek
Cibule 1 ks
Kuřecí prsa 400 g
Mascarpone 250 g
Olej olivový 4 polévková lžíce
Ořechy Kešu 50 g
Pepř černý mletý 2 špetka
Sůl 0.25 kávová lžička
Sýr Parmezán 80 g
Vývar drůbeží 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V osolené vodě uvaříme těstoviny al dente, scedíme a necháme okapat. Brokolici rozdělíme na růžičky a v osolené vroucí vodě vaříme asi 4 minuty. Poté scedíme, necháme okapat a nakrájíme na drobno.
  2. Oloupanou cibuli nakrájíme na jemno, česnek na tenké plátky. Opláchnutá a osušená kuřecí prsa nakrájíme na kostičky.
  3. Kešu oříšky opražíme na sucho, sýr nastrouháme na hobliny.
  4. Cibuli s česnekem zpěníme na 3 lžících olivového oleje, přidáme kuřecí maso, osolíme, opepříme a zarestujeme. Poté zalijeme vývarem a podusíme. Na závěr přidáme mascarpone a zahříváme, dokud se nerozpustí.
  5. Penne s omáčkou připravujeme najednou jen na dvě porce, aby se těstoviny s omáčkou dobře propojily. Rozehřejeme pánev, přidáme polovinu omáčky a polovinu těstovin, promícháme a přimícháme polovinu brokolice. Chvilku povaříme a vmícháme polovinu drobně nasekaných lístků bazalky.
  6. Těstoviny s omáčkou podáváme posypané oříšky, sýrem a zakapané olivovým olejem.