Penne s mozzarelou a bazalkovou pastou
Ingredience
Penne rigate |
400 g |
Sůl mořská |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
2 l |
Bazalka |
2 hrst |
Česnek |
3 stroužek |
Olej olivový |
100 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Parmezán |
50 g |
Mozzarella |
2 ks |
Ořechy Kešu |
20 g |
Rajčata Cherry |
200 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V osolené vodě uvaříme těstoviny al dente, scedíme (cca 4 lžíce vody si odložíme) a necháme okapat.
- Kešu oříšky opražíme na suché pánvi, omytá cherry rajčata rozpůlíme, mozarellu nakrájíme na drobné kostičky.
- Na bazalkovou pastu pokrájíme lístky bazalky, oloupané stroužky česneku nakrájíme na kousky, parmazán nastrouháme a vše spolu se solí, pepřem a olivovým olejem rozmixujeme na hladkou pastu.
- Penne s omáčkou připravujeme najednou jen na dvě porce, aby se těstoviny s pastou dobře propojily. Rozehřejeme pánev, vlijeme 2 lžíce odložené vody, přidáme polovinu těstovin a polovinu pasty, promícháme a přidáme polovinu rajčat.
- Těstoviny podáváme posypané mozarellou a kešu oříšky.