Penne s mozzarelou a bazalkovou pastou

Ingredience


Penne rigate 400 g
Sůl mořská 1 kávová lžička
Voda pitná 2 l
Bazalka 2 hrst
Česnek 3 stroužek
Olej olivový 100 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Sýr Parmezán 50 g
Mozzarella 2 ks
Ořechy Kešu 20 g
Rajčata Cherry 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V osolené vodě uvaříme těstoviny al dente, scedíme (cca 4 lžíce vody si odložíme) a necháme okapat.
  2. Kešu oříšky opražíme na suché pánvi, omytá cherry rajčata rozpůlíme, mozarellu nakrájíme na drobné kostičky.
  3. Na bazalkovou pastu pokrájíme lístky bazalky, oloupané stroužky česneku nakrájíme na kousky, parmazán nastrouháme a vše spolu se solí, pepřem a olivovým olejem rozmixujeme na hladkou pastu.
  4. Penne s omáčkou připravujeme najednou jen na dvě porce, aby se těstoviny s pastou dobře propojily. Rozehřejeme pánev, vlijeme 2 lžíce odložené vody, přidáme polovinu těstovin a polovinu pasty, promícháme a přidáme polovinu rajčat.
  5. Těstoviny podáváme posypané mozarellou a kešu oříšky.