Farfale se žampiony, smetanou a uzeným lososem
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Kysaná smetana |
400 g |
Losos uzený |
150 g |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Špenát listový čerstvý |
100 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
4 polévková lžíce |
Těstoviny Farfalle |
400 g |
Voda pitná |
2 l |
Žampiony čerstvé |
100 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ve vodě osolené 0,5 lžičkou soli uvaříme těstoviny al dente, scedíme a necháme okapat. Hrnek vody z vaření těstovin odložíme k dalšímu použití.
- Cibulku očistíme, bílou část nakrájíme na nudličky, nať nasekáme na hrubo, oloupaný česnek nakrájíme na tenké plátky. Lososa nakrájíme na nudličky. Listy špenátu opláchneme a necháme okapat. Žampiony očistíme, odstraníme nožičky a hlavičky rozčtvrtíme. Sýr nastrouháme na jemno.
- Česnek s cibulkou v hlubším kastrolu orestujeme na rozpáleném oleji, mírně podlijeme vodou z těstovin a vaříme při nižší teplotě. Poté postupně vmícháme okapané těstoviny, lososa a zakysanou smetanu. Směs osolíme 0,25 lžičkou soli a opepříme špetkou pepře. Příliš hustou omáčku můžeme zředit vodou z těstovin. Na závěr vmícháme listy špenátu a povaříme.
- V mezičase na olivovém oleji orestujeme žampiony, osolíme a opepříme špetkou pepře.
- Těstoviny servírujeme pokladené orestovanými žampiony a posypané parmazánem.