Kapr v bylinkové strouhance

Ingredience


Citrony 1 ks
Kapr obecný 800 g
Máslo čerstvé 200 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 150 g
Olej rostlinný 200 ml
Petržel kudrnka 2 polévková lžíce
Strouhanka 200 g
Sůl 1 kávová lžička
Tymián čerstvý 3 ks
Vejce slepičí 2 ks
Pepř černý mletý 2 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Petrželovou nať opláchneme, osušíme a drobně posekáme. Z větvičky opláchnutého tymiánu obereme lístky a nasekáme na jemno. Strouhanku smícháme s bylinkami, vejce rozšleháme, mouku prosejeme.
  2. Kapra koupíme nejlépe už vyfiletovaného, osolíme a opepříme. Každou porci opatrně obalíme v „trojobalu“ a pomalu smažíme na směsi oleje a přepuštěného másla.
  3. Kapra podáváme ozdobeného dílky omytého citronu.