Kapr v bylinkové strouhance
Ingredience
Citrony |
1 ks |
Kapr obecný |
800 g |
Máslo čerstvé |
200 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
150 g |
Olej rostlinný |
200 ml |
Petržel kudrnka |
2 polévková lžíce |
Strouhanka |
200 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tymián čerstvý |
3 ks |
Vejce slepičí |
2 ks |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Petrželovou nať opláchneme, osušíme a drobně posekáme. Z větvičky opláchnutého tymiánu obereme lístky a nasekáme na jemno. Strouhanku smícháme s bylinkami, vejce rozšleháme, mouku prosejeme.
- Kapra koupíme nejlépe už vyfiletovaného, osolíme a opepříme. Každou porci opatrně obalíme v „trojobalu“ a pomalu smažíme na směsi oleje a přepuštěného másla.
- Kapra podáváme ozdobeného dílky omytého citronu.