Grilovaná kuřecí prsa s krustou

Ingredience


Brambory 600 g
Česnek 8 stroužek
Olej olivový 60 ml
Pepř černý mletý 2 špetka
Rozmarýn čerstvý 2 ks
Sůl mořská 0.25 kávová lžička
Česnek 1 stroužek
Ciabatta 2 ks
Olej olivový 1 polévková lžíce
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Rajčata sušená sterilovaná 4 ks
Tymián čerstvý 1 ks
Kuřecí prsa 600 g
Olej olivový 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 3 špetka
Sůl 0.25 kávová lžička
Sýr Brynza 60 g
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Olej olivový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rukola 3 hrst
Sůl mořská 2 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Pečlivě omyjeme brambory, neloupeme, nakrájíme na tenké plátky, opláchnutý rozmarýn nasekáme na hrubo, česnek neloupeme, jen plochou nože rozdrtíme. V míse promícháme brambory, sůl, pepř, rozmarýn, česnek a olej. Směs přeložíme do pekáče a v troubě předehřáté na 190 °C pečeme zhruba 20 minut.
  2. Na krustu odkrojíme z ciabatty kůrku a střídku nakrájíme na kostky. Oloupaný česnek utřeme, sušená rajčata s bylinkami nakrájíme na hrubo. Ciabatty osmažíme na oleji, přidáme utřený česnek a restujeme. Po té přidáme zbylé ingredience a dobře promícháme.
  3. Na kuřecí prsa kuřecí maso opláchneme, osušíme a nařežeme na velké steaky, které osolíme a opepříme. Na rozpáleném oleji steaky po obou stranách opečeme, po každé straně zhruba 5 minut. Poté sejmeme z plamene, ještě na pánvi na každý plátek narovnáme směs na krustu a brynzu rozdělenou na kousky. Takto připravené plátky přeložíme do zapékací mísy a pod grilem grilujeme asi 5 minut.
  4. Plátky podáváme ozdobené rukolou, kterou osolíme, opepříme, zakapeme olivovým olejem a citronovou šťávou.