Grilovaná kuřecí prsa s krustou
Ingredience
Brambory |
600 g |
Česnek |
8 stroužek |
Olej olivový |
60 ml |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Rozmarýn čerstvý |
2 ks |
Sůl mořská |
0.25 kávová lžička |
Česnek |
1 stroužek |
Ciabatta |
2 ks |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Rajčata sušená sterilovaná |
4 ks |
Tymián čerstvý |
1 ks |
Kuřecí prsa |
600 g |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
3 špetka |
Sůl |
0.25 kávová lžička |
Sýr Brynza |
60 g |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rukola |
3 hrst |
Sůl mořská |
2 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Pečlivě omyjeme brambory, neloupeme, nakrájíme na tenké plátky, opláchnutý rozmarýn nasekáme na hrubo, česnek neloupeme, jen plochou nože rozdrtíme. V míse promícháme brambory, sůl, pepř, rozmarýn, česnek a olej. Směs přeložíme do pekáče a v troubě předehřáté na 190 °C pečeme zhruba 20 minut.
- Na krustu odkrojíme z ciabatty kůrku a střídku nakrájíme na kostky. Oloupaný česnek utřeme, sušená rajčata s bylinkami nakrájíme na hrubo. Ciabatty osmažíme na oleji, přidáme utřený česnek a restujeme. Po té přidáme zbylé ingredience a dobře promícháme.
- Na kuřecí prsa kuřecí maso opláchneme, osušíme a nařežeme na velké steaky, které osolíme a opepříme. Na rozpáleném oleji steaky po obou stranách opečeme, po každé straně zhruba 5 minut. Poté sejmeme z plamene, ještě na pánvi na každý plátek narovnáme směs na krustu a brynzu rozdělenou na kousky. Takto připravené plátky přeložíme do zapékací mísy a pod grilem grilujeme asi 5 minut.
- Plátky podáváme ozdobené rukolou, kterou osolíme, opepříme, zakapeme olivovým olejem a citronovou šťávou.