Krůtí stehno se zeleninou
Ingredience
Celer bulvový |
1 ks |
Česnek |
4 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Krůtí stehna spodní |
1 ks |
Mrkev kořen |
2 ks |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Pórek |
2 ks |
Rozmarýn čerstvý |
2 ks |
Sůl mořská |
0.5 kávová lžička |
Tymián čerstvý |
1 ks |
Víno bílé |
300 ml |
Voda pitná |
3 l |
Česnek |
7 stroužek |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Špenát listový čerstvý |
1 hrst |
Žampiony čerstvé |
125 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Očištěné spodní krůtí stehno vložíme do studené vody, přidáme oloupanou, rozpůlenou cibuli, oloupaný česnek, očištěnou a nakrájenou mrkev, celer, pórek (rozkrájený na čtvrtky), bylinky svážeme provázkem, osolíme, opepříme, přilijeme víno. Vaříme na mírném plameni zhruba 2 hodiny, až je maso měkké.
- Na restovanou zeleninu očistíme žampiony a nakrájíme na kousky, pórek rozkrojíme, opláchneme a nakrájíme na nudličky, oloupaný česnek drobně posekáme. Vše osolíme, opepříme a restujeme na másle s 1 lžíci oleje. K zelenině přidáme uvařenou mrkev z krůtího vývaru, kterou jsme nakrájeli na proužky, chvíli restujeme a na závěr přidáme omytý a okapaný špenát a odstavíme.
- Krůtí maso vyjmeme z vývaru, obereme od kosti a rozebereme na kousky. Maso položíme na porci restované zeleniny a pokapeme zbylým olejem.