Krůtí stehno se zeleninou

Ingredience


Celer bulvový 1 ks
Česnek 4 stroužek
Cibule 1 ks
Krůtí stehna spodní 1 ks
Mrkev kořen 2 ks
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Pórek 2 ks
Rozmarýn čerstvý 2 ks
Sůl mořská 0.5 kávová lžička
Tymián čerstvý 1 ks
Víno bílé 300 ml
Voda pitná 3 l
Česnek 7 stroužek
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Olej olivový 2 polévková lžíce
Špenát listový čerstvý 1 hrst
Žampiony čerstvé 125 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné spodní krůtí stehno vložíme do studené vody, přidáme oloupanou, rozpůlenou cibuli, oloupaný česnek, očištěnou a nakrájenou mrkev, celer, pórek (rozkrájený na čtvrtky), bylinky svážeme provázkem, osolíme, opepříme, přilijeme víno. Vaříme na mírném plameni zhruba 2 hodiny, až je maso měkké.
  2. Na restovanou zeleninu očistíme žampiony a nakrájíme na kousky, pórek rozkrojíme, opláchneme a nakrájíme na nudličky, oloupaný česnek drobně posekáme. Vše osolíme, opepříme a restujeme na másle s 1 lžíci oleje. K zelenině přidáme uvařenou mrkev z krůtího vývaru, kterou jsme nakrájeli na proužky, chvíli restujeme a na závěr přidáme omytý a okapaný špenát a odstavíme.
  3. Krůtí maso vyjmeme z vývaru, obereme od kosti a rozebereme na kousky. Maso položíme na porci restované zeleniny a pokapeme zbylým olejem.