Pečená kachní stehna s fenyklem
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Kachní stehna |
2 ks |
Olej slunečnicový |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Pomeranče |
1 ks |
Sůl |
0.25 kávová lžička |
Tymián čerstvý |
1 ks |
Fenykl sladký - hlíza |
1 ks |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Ořechy vlašské |
1 hrst |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Pomeranče |
1 ks |
Pomerančová šťáva |
3 polévková lžíce |
Sůl |
0.25 kávová lžička |
Tymián čerstvý |
1 ks |
Víno bílé |
100 ml |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Kachní stehna omyjeme, osušíme, posypeme solí a pepřem a vložíme do zapékací mísy. Stehna přelijeme olejem, přidáme větvičku tymiánu, oloupané stroužky česneku a přelijeme šťávou z pomeranče. Kachní stehna pečeme v troubě předehřáté na 170 °C přibližně hodinu a půl.
- Očištěný fenykl překrojíme a odkrojíme spodní dřevitou část a vrchní s natí, po té nakrájíme na kousky, které vložíme do studené vody. Pomeranč oloupeme a rozebereme na měsíčky. Pomeranč vložíme do misky, zakapeme pomerančovou šťávou. Do zapékací mísy dáme okapaný fenykl, přidáme pomeranč se šťávou, větvičku tymiánu, vyloupaná jádra vlašských ořechů, přelijeme vínem, osolíme, opepříme a zakapeme olivovým olejem. Takto připravený fenykl přidáme do trouby ke kachním stehnům a pečeme asi 40 minut.