Pečená kachní stehna s fenyklem

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Kachní stehna 2 ks
Olej slunečnicový 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 2 špetka
Pomeranče 1 ks
Sůl 0.25 kávová lžička
Tymián čerstvý 1 ks
Fenykl sladký - hlíza 1 ks
Olej olivový 1 polévková lžíce
Ořechy vlašské 1 hrst
Pepř černý mletý 2 špetka
Pomeranče 1 ks
Pomerančová šťáva 3 polévková lžíce
Sůl 0.25 kávová lžička
Tymián čerstvý 1 ks
Víno bílé 100 ml
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kachní stehna omyjeme, osušíme, posypeme solí a pepřem a vložíme do zapékací mísy. Stehna přelijeme olejem, přidáme větvičku tymiánu, oloupané stroužky česneku a přelijeme šťávou z pomeranče. Kachní stehna pečeme v troubě předehřáté na 170 °C přibližně hodinu a půl.
  2. Očištěný fenykl překrojíme a odkrojíme spodní dřevitou část a vrchní s natí, po té nakrájíme na kousky, které vložíme do studené vody. Pomeranč oloupeme a rozebereme na měsíčky. Pomeranč vložíme do misky, zakapeme pomerančovou šťávou. Do zapékací mísy dáme okapaný fenykl, přidáme pomeranč se šťávou, větvičku tymiánu, vyloupaná jádra vlašských ořechů, přelijeme vínem, osolíme, opepříme a zakapeme olivovým olejem. Takto připravený fenykl přidáme do trouby ke kachním stehnům a pečeme asi 40 minut.