Ostré čínské tofu
Ingredience
Celer bulvový |
40 g |
Chilli paprička |
0.5 ks |
Cibule lahůdková |
1 ks |
Kapusta hlávková |
80 g |
Maizena - kukuřičný škrob |
2 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
1 ks |
Pepř citronový |
3 špetka |
Pórek |
50 g |
Sůl |
3 špetka |
Sýr sójový - Tofu |
100 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Oloupeme, omyjeme a na tenké nudličky pokrájíme celer a menší mrkev. Očištěný malý pórek (bílou část) a lahůdkovou cibuli nakrájíme na tenké kolečka. Omyté kapustové listy pokrájíme na tenké proužky a tofu sýr na kostičky přibližně 2x2cm. Chilli papričku a slovenskou papriku rozkrojíme a odstraníme semínka se žebrami. 1/2 chilli pokrájíme na tenké nudličky, papriku na proužky široké okolo 1cm.
- Ve woku si rozehřejeme máslo, na něm zpěníme cibulku s pórkem a za stálého míchání přidáme ostatní zeleninu. Směs zakryjeme a dusíme ve vlastní šťávě přibližně 8 - 10 minut. Zeleninu pak poprášíme Maizenou a za stálého míchání vaříme 1-2 minuty. Nakonec přidáme kostičky sýru, podle chuti sůl, pepř a mícháme další minutu.
- Dušenou zeleninu se sýrem podáváme horkou.