Ostré čínské tofu

Ingredience


Celer bulvový 40 g
Chilli paprička 0.5 ks
Cibule lahůdková 1 ks
Kapusta hlávková 80 g
Maizena - kukuřičný škrob 2 kávová lžička
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mrkev kořen 1 ks
Pepř citronový 3 špetka
Pórek 50 g
Sůl 3 špetka
Sýr sójový - Tofu 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupeme, omyjeme a na tenké nudličky pokrájíme celer a menší mrkev. Očištěný malý pórek (bílou část) a lahůdkovou cibuli nakrájíme na tenké kolečka. Omyté kapustové listy pokrájíme na tenké proužky a tofu sýr na kostičky přibližně 2x2cm. Chilli papričku a slovenskou papriku rozkrojíme a odstraníme semínka se žebrami. 1/2 chilli pokrájíme na tenké nudličky, papriku na proužky široké okolo 1cm.
  2. Ve woku si rozehřejeme máslo, na něm zpěníme cibulku s pórkem a za stálého míchání přidáme ostatní zeleninu. Směs zakryjeme a dusíme ve vlastní šťávě přibližně 8 - 10 minut. Zeleninu pak poprášíme Maizenou a za stálého míchání vaříme 1-2 minuty. Nakonec přidáme kostičky sýru, podle chuti sůl, pepř a mícháme další minutu.
  3. Dušenou zeleninu se sýrem podáváme horkou.