Kuskus s fazolemi

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Chilli paprička 1 ks
Cibule 1 ks
Kukuřice cukrová nakládaná 2 polévková lžíce
mexické fazole 200 g
Olej olivový extra panenský 1 polévková lžíce
Paprika červená 1 ks
Pepř černý mletý 2 špetka
Sůl 3 špetka
Bujón zeleninový 175 g
Kari koření 1 kávová lžička
Kuskus 100 g
Olej olivový extra panenský 1 polévková lžíce
Sýr Eidam cihla 30% 30 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejdříve si připravíme zeleninový základ: Očištěnou cibuli se stroužkem česneku pokrájíme nadrobno. Omytou chilli papričku a červenou papriku rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme ji na tenké nudličky. 2 lžíce sterilované sladké kukuřice necháme v sítu odkapat.
  2. V pánvi rozehřejeme olej, na něm zpěníme cibuli s česnekem, přimícháme chilli a papriku. Restujeme za stálého míchání 2-3 minuty, pak přidáme konzervované mexické fazole, kukuřici, promícháme, podle chuti směs osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem. Zeleninovou směs krátce povaříme (2 minuty), zakryjeme a uchováme teplou.
  3. Připravíme si kuskus: v hrnci nasucho krátce osmažíme lžičku kari koření, pak k němu přidáme lžíci oleje, 100g kuskusu a směs důkladně promícháme, až se zrníčka obalí olejem a kořením. Pak kuskus zalijeme vroucím zeleninovým bujónem (přesně 175ml) promícháme a necháme ho pod poklicí 5 minut nabobtnat. Pak ho vidličkou jen načechráme a přimícháme do něj uvařený zeleninový základ s fazolemi. Kuskus na talířích posypeme nastrouhaným sýrem. Dobrou chuť.