Jemný jarní salát s výhonky fazolí mungo

Ingredience


Cibulka jarní 3 ks
Kopr čerstvý 21 polévková lžíce
Mungo klíčky 200 g
Farmářská šunka 96% masa 100 g
Mouka pšeničná hladká T 650 0.5 polévková lžíce
Olej chilli 1 kávová lžička
Pepř bílý 2 špetka
Sůl 2 špetka
Vejce slepičí 2 ks
Olej chilli 0.5 kávová lžička
Olej olivový extra panenský 1 kávová lžička
Omáčka sójová 3 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jarní očištěné cibulky a mladý kopr omyjeme. Cibulky i s natí pokrájíme na tenká kolečka, kopr posekáme nadrobno. Výhonky fazolí mungo v sítu promyjeme pod studenou vodou a necháme je okapat.
  2. V misce rozšleháme 2 čerstvá vejce, ochutíme je solí, pepřem a přimícháme 1/2 lžíce hladké mouky. V pánvi si rozehřejeme olej, na něm usmažíme omeletu z každé strany dozlatova. Když vychladne, nakrájíme překrojíme ji na 4 díly a nakrájíme tenké proužky. Plátky šunky pokrájíme na stejně široké proužky jako omeletu. Všechny připravené ingredience dáme do mísy, podle chuti je osolíme a zlehka promícháme.
  3. Připravíme si olejovou zálivku: v hrnečku dobře vymícháme olivový olej s chilli olejem a sójovou omáčkou. Salát v misce pokapeme olejovou zálivkou, znovu ho vidličkou promícháme.
  4. Salát podáváme vychlazený.