Jemný jarní salát s výhonky fazolí mungo
Ingredience
Cibulka jarní |
3 ks |
Kopr čerstvý |
21 polévková lžíce |
Mungo klíčky |
200 g |
Farmářská šunka 96% masa |
100 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
0.5 polévková lžíce |
Olej chilli |
1 kávová lžička |
Pepř bílý |
2 špetka |
Sůl |
2 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
Olej chilli |
0.5 kávová lžička |
Olej olivový extra panenský |
1 kávová lžička |
Omáčka sójová |
3 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Jarní očištěné cibulky a mladý kopr omyjeme. Cibulky i s natí pokrájíme na tenká kolečka, kopr posekáme nadrobno. Výhonky fazolí mungo v sítu promyjeme pod studenou vodou a necháme je okapat.
- V misce rozšleháme 2 čerstvá vejce, ochutíme je solí, pepřem a přimícháme 1/2 lžíce hladké mouky. V pánvi si rozehřejeme olej, na něm usmažíme omeletu z každé strany dozlatova. Když vychladne, nakrájíme překrojíme ji na 4 díly a nakrájíme tenké proužky. Plátky šunky pokrájíme na stejně široké proužky jako omeletu. Všechny připravené ingredience dáme do mísy, podle chuti je osolíme a zlehka promícháme.
- Připravíme si olejovou zálivku: v hrnečku dobře vymícháme olivový olej s chilli olejem a sójovou omáčkou. Salát v misce pokapeme olejovou zálivkou, znovu ho vidličkou promícháme.
- Salát podáváme vychlazený.