Losos se špenátem 1

Ingredience


Brambory 160 g
Česnek 2 stroužek
Cibule 2 ks
Citronová šťáva 1 kávová lžička
Losos - filety 200 g
Muškátový oříšek 1 špetka
Olej z vlašských ořechů 10 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 2 ks
Špenát listový čerstvý 400 g
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Filé z lososa očistíme, pokapeme citronovou šťávou a osolíme. Omyjeme listy špenátu, po okapání je natrháme na hrubé kousky. Oloupeme česnek a cibuli, nakrájíme najemno. Omyjeme rajčata, odstraníme slupku a nakrájíme. Ve slané vodě povaříme brambory, oloupeme a nakrájíme na malé kousky.
  2. Na pánvi rozehřejeme olej z vlašských ořechů, filé z lososa rozdělíme na kousky a z obou stran opečeme. Pak ho uchováme v teple.
  3. Na zbytku tuku na pánvi zlehka osmažíme česnek a cibuli, potom přidáme rajčata, následně uvařené brambory a nakonec vmícháme špenát. Asi minutu za stálého míchání podusíme, aby špenát změkl.
  4. Nakonec špenát okořeníme a spolu s lososem podáváme na dvou hlubokých talířích.