Losos se špenátem 1
Ingredience
Brambory |
160 g |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Citronová šťáva |
1 kávová lžička |
Losos - filety |
200 g |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Olej z vlašských ořechů |
10 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
2 ks |
Špenát listový čerstvý |
400 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Filé z lososa očistíme, pokapeme citronovou šťávou a osolíme. Omyjeme listy špenátu, po okapání je natrháme na hrubé kousky. Oloupeme česnek a cibuli, nakrájíme najemno. Omyjeme rajčata, odstraníme slupku a nakrájíme. Ve slané vodě povaříme brambory, oloupeme a nakrájíme na malé kousky.
- Na pánvi rozehřejeme olej z vlašských ořechů, filé z lososa rozdělíme na kousky a z obou stran opečeme. Pak ho uchováme v teple.
- Na zbytku tuku na pánvi zlehka osmažíme česnek a cibuli, potom přidáme rajčata, následně uvařené brambory a nakonec vmícháme špenát. Asi minutu za stálého míchání podusíme, aby špenát změkl.
- Nakonec špenát okořeníme a spolu s lososem podáváme na dvou hlubokých talířích.