Chutné pečené zeleninové kuličky s cizrnou

Ingredience


Brambory 110 g
Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Cizrna 200 g
Mrkev kořen 100 g
Pepř černý mletý 2 špetka
Petržel hladkolistá 2 polévková lžíce
Sůl 3 špetka
Olej chilli 0.5 kávová lžička
Olej olivový extra panenský 1 polévková lžíce
Sezam - semena 3 polévková lžíce
Sůl česneková 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu si předehřejeme na 190°C. Oškrabanou mrkev a oloupané brambory omyjeme a jemně nastrouháme do mísy. Naklíčenou cizrnu promyjeme v sítu, necháme ji okapat, pak ji rozmixujeme a přidáme do mísy k zelenině. Omytou petrželku drobně pokrájíme. Oloupanou cibuli drobně pokrájíme, stroužek česneku prolisujeme. Petrželku s cibulí a česnekem přidáme do mísy, směs promícháme, dochutíme solí, pepřem a znovu vše důkladně promícháme.
  2. Z vytvořeného zeleninového "těstíčka" si v dlaních vytvoříme kuličky. V misce promícháme olivový olej s chilli olejem a solí. Kuličky zamočíme v oleji a obalíme je v sezamových semínkách. Poklademe je na plech, který jsme vyložili pečícím papírem. Dáme je do předehřáté trouby a pečeme dozlatova přibližně 15-17 minut. Podáváme teplé i vychladlé.