Chutné pečené zeleninové kuličky s cizrnou
Ingredience
Brambory |
110 g |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Cizrna |
200 g |
Mrkev kořen |
100 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Petržel hladkolistá |
2 polévková lžíce |
Sůl |
3 špetka |
Olej chilli |
0.5 kávová lžička |
Olej olivový extra panenský |
1 polévková lžíce |
Sezam - semena |
3 polévková lžíce |
Sůl česneková |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 17 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Troubu si předehřejeme na 190°C. Oškrabanou mrkev a oloupané brambory omyjeme a jemně nastrouháme do mísy. Naklíčenou cizrnu promyjeme v sítu, necháme ji okapat, pak ji rozmixujeme a přidáme do mísy k zelenině. Omytou petrželku drobně pokrájíme. Oloupanou cibuli drobně pokrájíme, stroužek česneku prolisujeme. Petrželku s cibulí a česnekem přidáme do mísy, směs promícháme, dochutíme solí, pepřem a znovu vše důkladně promícháme.
- Z vytvořeného zeleninového "těstíčka" si v dlaních vytvoříme kuličky. V misce promícháme olivový olej s chilli olejem a solí. Kuličky zamočíme v oleji a obalíme je v sezamových semínkách. Poklademe je na plech, který jsme vyložili pečícím papírem. Dáme je do předehřáté trouby a pečeme dozlatova přibližně 15-17 minut. Podáváme teplé i vychladlé.