Žabí huby

Žabí huby - obrázek

Ingredience


Citronová kůra 1 špetka
Cukr moučka 200 g
Máslo čerstvé 250 g
Mouka pšeničná hladká T 650 250 g
Ořechy vlašské 110 g
Vanilkový lusk 1 ks
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vanilkový lusk rozřízeneme a vyndáme z něj semínka. Smícháme je s cukrem a i s luskem necháme 3 dny v uzavřené nádobě. Připravili jsme si tak vanilkový cukr.
  2. Připravíme si těsto: smícháme máslo, mouku a jedno vejce se lžíci vody. Vypracujeme hladké těsto, které necháme v lednici odpočívat zabalené ve fólii aspoň 30 minut.
  3. Mezitím umeleme ořechy a smícháme je se 110 g vanilkového cukru, který jsme si připravili. Ve zbytku cukru poté budeme obalovat.
  4. Těsto si vyválíme na placku a vykrajujeme z něj kolečka, která plníme ořechovou náplní. Pečeme 8 minut na 160 °C a ještě teplé je obalujeme ve zbylém vanilkovém cukru.