Žabí huby
Ingredience
Citronová kůra |
1 špetka |
Cukr moučka |
200 g |
Máslo čerstvé |
250 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 g |
Ořechy vlašské |
110 g |
Vanilkový lusk |
1 ks |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Vanilkový lusk rozřízeneme a vyndáme z něj semínka. Smícháme je s cukrem a i s luskem necháme 3 dny v uzavřené nádobě. Připravili jsme si tak vanilkový cukr.
- Připravíme si těsto: smícháme máslo, mouku a jedno vejce se lžíci vody. Vypracujeme hladké těsto, které necháme v lednici odpočívat zabalené ve fólii aspoň 30 minut.
- Mezitím umeleme ořechy a smícháme je se 110 g vanilkového cukru, který jsme si připravili. Ve zbytku cukru poté budeme obalovat.
- Těsto si vyválíme na placku a vykrajujeme z něj kolečka, která plníme ořechovou náplní. Pečeme 8 minut na 160 °C a ještě teplé je obalujeme ve zbylém vanilkovém cukru.